1er de maig: No hi ha excuses!

Aquest és el lema d’enguany de la manifestació unitària del pròxim dilluns, dia dels treballadors i treballadores. No hi ha excuses, ens hi hem de trobar a la plaça d’Espanya a les 12 del matí, de Palma, a la mateixa hora a Maó, a la plaça de l’Esplanada, i a Eivissa, al carrer de Navarra.

No hi ha excuses: ocupació estable, salaris justs, pensions dignes, més protecció social. No hi ha excuses, hi hem de ser per exigir al govern del Sr. Rajoy polítiques econòmiques que ens duguin a aquesta ocupació estable. Fa molt pocs dies va tornar a dir que no calia tocar les reformes laborals que ha impulsat. Reformes que només han dut a més precarietat, més inestabilitat. Més contractes d’hores, de dies, de setmanes. Més i més inseguretat.

Volem reivindicar i lluitar per salaris justs, que responguin a la jornada feta realment, no una part en nòmina i una altra en negre. No a contractes de mitja jornada i realitat de més hores que un rellotge. No a considerar les hores extraordinàries com a «regal» a l’empresa perquè aquesta té totes les dificultats del món, però justament a l’hora de cobrar i veure els beneficis mai es pensa en el regal que ha fet la gent que es deslloma per complir, amb responsabilitat, les tasques encomanades. Volem trobar-nos de bell nou amb molts companys i companyes que sí que vénen, cada any l’1 de maig, ara ja pensionistes, per reivindicar i exigir pensions dignes. Perquè no hi ha dret que a la fi de la teva vida laboral, que començares de ben jovenet quan ara són a l’ESO, et trobis amb una pensió miserable, perquè els caps de les empreses no cotitzaven com cal el teu salari.

Volem reivindicar i lluitar, dilluns a les 12 del migdia, més protecció social. Perquè els governs de dretes del Sr. Rajoy no han tornat enrere les retallades que feren de manera ferotge sobre els ajuts a la dependència. Ni han millorat el finançament cap a les nostres illes dedicat a millorar la sanitat pública, l’educació. Volem més protecció social perquè sabem que l’Estat té recursos econòmics suficients, però no exigeix el retorn dels doblers invertits en el sanejament de la banca, ni els doblers invertits en paradisos fiscals per part d’aquells que gestionaven en nom del Partit Popular.

I volem també celebrar el dia de les treballadores i els treballadors amb alegria. Amb retrobament d’aquelles persones que foren companyes de lluites en tots aquells anys, ja molts, tant en l’ensenyament -és el meu cas, com en tantes vagues generals convocades contra les polítiques antisocials, injustes.

Volem aprofitar la convocatòria del primer de maig per tenir present els companys que ja no faran fotos de la manifestació, com n’Isidre Forteza, o no repetiran les consignes amb el megàfon com en Domingo Morales, o ens acompanyaven seriosos com en Llorenç Buades o en Macià Bibiloni, o … tants i tantes!

I volem també aprofitar el primer de maig, la manifestació que uneix els treballadors i treballadores de tot el món, aquest món globalitzat, en les reivindicacions d’una vida digna per a totes les persones, visquin al nord, al sud, a l’est o a l’oest, una vida amb condicions mínimes de salut, educació, igualtat i justícia.

Aprofitaré aquest primer de maig per donar la més sincera enhorabona al nou Secretari General del meu sindicat, en Josep Lluís García que ha estat elegit recentment. Durà la seva tasca amb un equip de majoria de dones, perquè CCOO a les Illes Balears ha mostrat suficientment que creu en la igualtat de dones i homes. Recordem que la seva antecessora fou na Catiana, primera secretària d’una confederació,i no sé si l’única.

Un nou equip de dones i homes que volen treballar per engrandir el sindicalisme de classe, per fer-lo més proper, adaptant-lo a les noves necessitats de les dones i homes que fan possible, amb la seva professionalitat, amb la seva feina, que l’economia illenca continuï rodant.

El primer de maig, no hi ha excuses! Ens hi hem de trobar totes les persones conscients perquè volem ocupació estable, salaris justs, pensions dignes, més protecció social!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *