40 anys de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca

La President de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Inma de Benito, em va demanar si podia fer de relator a l’acte del 40 aniversari que va tenir lloc abans d’ahir a l’Hotel Nixa Palace de Cala Major, un bon Hotel propietat del Grup Santos que va oferir un magnífic dinar molt ben dirigit pel seu Director i un bon servei dels cambrers.

Naturalment vaig acceptar de molt bon grat, però abans d’entrar en “olivetes” vull comentar la mala impressió que em va donar Cala Major. Els carrers adjacents a Hotel Nixe Palace, situats a segona línia, bruts com una xinxa, llaunes buides de begudes tirades per terra, contenidors vesant de fems, especialment pels voltants dels Apartaments Torredelmar, edificis abandonats amb mal aspecte en que sols els moixos son els inquilins. Convindria que qualque responsable de l’Ajuntament de Palma hi fes una volta, no dic una passejada perquè per aquells indrets no en fa cap ganes de passejar, en prengués nota i possés solució. No es d’estranyar la conducta dels turistes que hi estiuegen. Quin comportament han de tenir si es troben en les lamentables condicions d’aquesta zona de Cala Major? Conviure amb brutor fa brutor.

Ara sí, l’acte dels 40 anys de la FEHM va ser entranyable, ben organitzat, amb una gran assistència, amb gran alegria vaig retrobar-me amb vells i bons amics. Hi havia un bon ambient.

L’acte va començar amb el discurs d’Inma de Benito, Presidenta de la FEHM, que té molta experiència i en sap; va parlar amb molta soltesa i amb un contingut adequat per l’ocasió. Compleix magníficament el seu paper.

Lliurament de reconeixements als expresidents i gerents, lamentablement va faltar en Miquel Codolà, en Juan Bonnemaison i na Marilen Pol, tampoc va assistir n’Alfonso Meaurio. Es va reconèixer la dedicació i la feina feta a Francisco Jover Rodríguez, empleat de la FEHM al llarg de 21 anys. Va ser molt emotiu.

Foto de grup i les paraules d’en Ferran Porto en representació dels guardonats. Un parlament de més de 20 minuts de durada, va fer un repàs dels moments més importants de la historia de la FEHM, però massa llarg, sol passar quan vols fer de valent i parles sense papers i a més, va voler aprofitar el que per a ell era el seu moment de glòria. No ho va controlar i no se’n adonava que al final cansava als assistents.

Va tancar l’acte Fátima Báñez, Ministre d’Atur i Seguretat Social. Té experiència i domina el “tempus”, diu el que l’audiència vol sentir, en sap, però el més xocant va ser quan va pronunciar el nom de Fernando vàries vegades. Al principi tots els assistents es demanaven qui era en Fernando, fins que a la fi varen interpretar que era en Ferran, en Ferran Porto, que ningú l’identificava com a Fernando. Ningú li va dir a la Ministra que se’l coneix com a Ferran? Tan difícil és traduir el nom? Ho va fer aposta? Vull pensar que no, que era més fàcil pronunciar Fernando.

Hi va assistir la flor i nata del sector turístic de Mallorca, exceptuant al menys tres dels més potents i coneguts. No hi va haver queixes de la ubicació protocol·lària del comensals a les taules pel dinar, una altra mostra més de la feina ben feta.  Exconsellers, amb les excepcions dels d’UM i del PSIB-PSOE i den González Ortea que fa temps que ens va deixar. Dels actuals hi estaven convidats  Biel Barceló, Vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme (Turisme en darrer lloc, significatiu) i Iago Negueruela, conseller de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears. El vicepresident va partir abans que la Ministra. Estava incòmode?

En qüestió de vestimenta, tots varen vestir com consideraven oportú i aquí la diferència, va quedar en evidència els que saben estar i els que no. Vos ho podeu imaginar, veritat?

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha demostrat una vegada més el que representa pel sector en l’evolució econòmica deMallorca, fa una gran tasca en defensa, promoció, control i cohesió dels interessos de la nostra primera indústria, el turisme. Enhorabona, i que en celebri 40 anys més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *