A vegades basta tan poca cosa

A Carolina del Sud hi ha un poble que es diu Bluffton i, dins el poble, un cafè que es diu Corner Perk. A aquest cafè s’hi ha establert una moda curiosa. Un bon dia una clienta habitual decideix, a més de pagar el seu primer cafè del dia, deixar-ne un altre de pagat pel qui vengui després d’ella.

El cas és que el bon propòsit s’ha fet moda i ara son molts els clients que, quan se’n van, deixen un cafè pagat per un desconegut. I així, un rere l’altre, van creant una xarxa de bons sentiments. Però el més curiós és que aquesta moda no va néixer als EU d’Amèrica, sinó al nord D’Àfrica, concretament a Algèria, a una ciutat que es diu Guelma, al est d’Alger. A aquesta ciutat, en el temps de la recollida del blat, hi arriben immigrants d’altres zones del país. Doncs bé, fa 25 anys un d’ells, pot ser agraït per haver trobat feina, decidir deixar pagats 10 cafès per altres tants immigrants necessitats que arribessin desprès d’ell. I, des de les hores, és costum que, a l’època de la recollida del blat, alguns dels clients d’aquest cafè paguin, per compte dels immigrants més pobres, aquets 10 cafès solidaris.

Molt probablement ningú coneix el seu modest benefactor però segur que quan els beneficiats surten del local ho fan amb un somriure ben ample i amb ganes de, un bon dia, ells també poder fer el mateix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *