Abaix El Periscopi i fins a sempre!

Començaments del 2012, Bar Cristal a la plaça Espanya, faig un cafè amb Toni Tarabini. Ell em comenta entusiasmat que vol iniciar un nou projecte, concretament un digital plural on els col•laboradors puguin expressar-se amb total llibertat i des de qualsevol punt de vista social o ideològic. Em comenta que ha seguit les meves col•laboracions puntuals al Diario de Mallroca i em proposa que participi en la seva nova aventura. Poc temps després ja érem un bon grapat els que hi participàvem, només en Toni Tarabini és capaç de tenir més de 30 persones notables treballant per a ell i sense cobrar un cèntim. És total aquest home!

Avui, cinc anys després d’aquella conversa abaixam El Periscopi, l’aventura s’acaba, sembla que el nostre submarí ja no aguanta més. Al llarg d’aquests cinc anys han succeït moltes coses, el Govern de Bauzá i la majoria absoluta del PP al Congrés varen suposar un període on un mitjà com a El Periscopi es va erigir com a un fòrum crític i de reivindicació de la normalitat democràtica sota diferents punts de vista social i polític.

La meva particular singladura en aquest projecte ha estat plena d’emocions de tot tipus. Pensar cada setmana un tema diferent sobre el qual escriure i que alhora pogués tenir un mínim d’interès per als lectors ha suposat per a jo tot un exercici de creativitat amb major o menor encert setmanal. També hi ha un altre aspecte que m’ha enriquit en l’àmbit personal, i és el haver pogut conèixer o retrobar-me amb persones que d’altre manera no hagués estat possible. Antoni Villalonga, Eli Gallardo, Sabrina Vidal, Javier Mato o el meu apreciat Pedro Meaurio que avui ens ha deixat, en són una bona mostra.

Esper que la Fundació GADESO, precursora d’El Periscopi continuï la seva singladura, ja que la tasca que desenvolupa no hi cap altra entitat que la pugui dur a terme, l’anàlisi laboral, les enquestes turístiques, els estudis sociològics d’una societat com a la nostra que sempre falta d’autocrítica i reflexió.

I com no, per acabar el meu agraïment molt especial a les persones que han fet possible aquesta inoblidable aventura durant aquests cinc anys: Gràcies Toni Tarabini, gràcies Andreu Grimalt, gràcies Rafel Borràs, gràcies Marta per aquests cinc anys!

Abaix El Periscopi i fins a sempre !!!

Un comentari a “Abaix El Periscopi i fins a sempre!

  1. Josep, es una llástime que tanqui, perque jo vos seguía en molt de gust i es temas eran bestant interesants.
    M’e agradaría que tots es perticipans seguisiu fent algo semblant.
    Perdona sa manera de escriure en mallorquí, pero jo no se escriure en catalá.
    ¡Fins eviat si escrius a un altre lloc i m’ho fas sebre!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *