AENA contra les desadores de l’aeroport

Dia 16 de maig a les 00’00 comença la vaga indefinida convocada als aeroports de Menorca i Eivissa en el servei de neteja. En ambdós casos l’empresa responsable del servei de neteja, contractada per AENA, és KLE servicios integrales S.L. (abans Klü Linaer) , i fa ja tres mesos que no paga les nòmines, de fet ha anunciat que iniciava de manera voluntària un concurs de creditors, el temps dirà si l’empresa es pot salvar o no.

La culpa, diuen, són els reiterats impagaments de la Generalitat i Govern Balear, que també ha contractat el servei d’aquesta empresa per fer net a diferents dependències d’aquestes administracions autonòmiques, però ja en el 2013 (abans de que Klüh Linaer entrés als aeroports de Menorca i Eivissa, contractada per AENA), aquesta empresa no pagava a les seves treballadores a l’Hospital General d’Alacant…i sempre l’excusa és la mateixa, que no cobra de l’administració, tot i que sempre es torna a presentar a diferents concursos  de l’administració.

Amb AENA, KLE no pot dir el mateix, perquè d’AENA sí que cobra i a més puntualment, si ens hem de creure als responsables d’AENA i no hi ha motius per dubtar que AENA paga quan toca, al manco amb els guanys que té. Fins aquí part dels fets, perquè la veritat és que aquesta situació està provocant que siguin les treballadores de KLE, les que més perjudicades surten de tota aquesta situació, perquè ni el banc, ni el llogater, ni l’empresa dels rebuts de llum, ni la botiga o el súper on van a comprar el menjar els donen el servei sense cobrar, és més tots sabem que rebut impagat vol dir rebut recarregat, és a dir, com que no el van pagar quan tocava, li tornem a passar amb un generós percentatge d’increment segons el cas, i açò en economies familiars que majoritàriament no arriben a mileuristes és insostenible en el temps i aquestes treballadores i treballadors duen si fa no fa un any i mig amb retards en el cobrament de la nòmina.

I AENA que diu de tot açò? Idò que com que ells paguen i els aeroports estan nets, no hi poden fer res, que no són responsables de la situació, i que aquest és un problema laboral intern, que ja ho saben que és molt fomut però que el “business és el business”. O millor dit açò deien, perquè arrel de la roda de premsa feta a Menorca divendres sant (14 d’abril, un dia polit) denunciant la situació, i els anuncis de convocatòria de vaga indefinida, així com la recollida d’aliments, ara sí que poden fer cosa, ves per on, ara poden rescindir el contracte i fer una nova concessió o subhasta… en el cas de Menorca a més s’han manifestat tant l’Ajuntament de Maó com el Consell Insular de Menorca, no així el Govern Balear que està “missing”, tot i haver sol·licitat des del mes de març, tant al Conseller Marc Pons, com a Iago Negueruela, reunions per tractar diferents situacions que es viuen als aeroports ( no només a KLE ).

La situació té responsables? Podríem dir que és KLE, però KLE podria dir no, són les administracions que no me paguen i per açò no puc pagar, i aquestes comunitats autònomes podrien dir no, la culpa és de Cristóbal Montoro i Rajoy, que no ens paguen el que toca i Cristóbal Montoro podria dir no, és culpa de la Troica i Europa que hem de fer retallades i polítiques austericides i la Merkel podria dir no, la culpa és de tots els governs europeus que voten a favor de les mateixes polítiques absurdes i austericides (i no ho facin que ja veuen què li va passar a Tsipras a Grècia) i els Governs podrien dir No, la culpa és del poble que ens vota…i així anirien passant els dies i dies sense tenir el nom de cap responsable, i mentre AENA es posa de costat (fins ara) dient que no pot fer res, però ara resulta que sí, per tant la pregunta és senzilla: perquè no ho va fer abans?

Les administracions o les empreses públiques tenen dificultats a l’hora de contractar, no es pot fer de qualsevol manera i tampoc poden rescindir la contractació sense un bon motiu, cert i hom es demana que l’empresa contractada, hagi rebut el cobrament de forma puntual i no pagui als seus treballadors, no és un bon motiu? El sentit comú ens diu que sí, per tant AENA i la resta d’empreses públiques haurien de posar clàusules de tipus social en el plec de condicions que treuen a subhasta, clàusules a més en les que l’empresa que contracta avali el pagament de les nòmines si el contractista no paga, clàusules que de la mateixa manera que inclouen que els treballadors han d’estar assegurats, que les empreses han de complir la llei de prevenció de riscos laborals, també condicionin el contracte a que l’empresa contractada estigui al dia en el pagament de sous als treballadors i les cotitzacions a la seguretat social. Però açò AENA de moment no ho fa, només empra un criteri purament econòmic, “qui més barat m’ho fa”, peti qui peti i sense consideracions d’altre tipus, com poden ser de tipus tècnic o social.

Dia 16 comença la vaga i ja veurem aquest conflicte com evoluciona, o més que conflicte hauríem de parlar de lluita de classes, perquè recordem-ho AENA és una de les empreses amb més facturació i sobre tot amb més beneficis de l’estat espanyol, 1.164 milions d’euros nets en el 2016 i enguany ja estan superant en molt les xifres de l’any passat, i dins “ca seva” encara que siguin “subcontractades” tenen persones que fan feina i no cobren. Açò sí l’Estat pot contractar amb companyies privades projectes que es tripliquen de pressupost en un any i són indemnitzables, fins i tot en cas de dol i negligència (el cas Castor) amb una factura que segons la OCU, quan passin els 30 anys que hem de pagar amb els interessos afegits, costarà de la butxaca del ciutadà 4.731 milions d’euros…

Des de que el Govern del PP, el febrer de 2015 va privatitzar el 49% d’AENA, aquesta va perdent cada dia un poc més el seus sentit com empresa que dóna o a de donar, un servei públic, per passar a ser una empresa que sembla només està interessada en facturar cada dia més tot i que sigui a base de que s’exploti a la gent, o que com a mínim, no cobri el seu sou (com ara les desadores de KLE, però demà pot ser una altra companyia), vegi empitjorar les condicions laborals (com passa a moltes companyies de handling) o tengui el sou congelat (com és el cas dels treballadors d’AENA).

AENA no ha actuat bé, ni actua bé, havent sol·licitat que el Ministeri de Foment decreti serveis mínims, en una vaga legítima i en un sector on no hi ha serveis mínims (la judicatura tindrà la darrera paraula), per intentar rebentar la vaga.

AENA hauria de canviar i començar a destinar els guanys i beneficis que té en millorar les condicions laborals i salarials de tots els treballadors dels aeroports. La batalla està a punt de començar, AENA és gran i molt poder, però les treballadores són valentes i la seva causa és justa i digne i tenen darrera la solidaritat i la simpatia de la majoria de l’opinió pública. Veurem com evoluciona tot, però si AENA no modifica les clàusules dels plecs de condicions, més tard o més prest, sigui aquí o en un altre aeroport, el conflicte seguirà existint.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *