Aïllament, sectarisme i mal govern, a la conselleria d’educació

Aïllament.- La plataforma per a l’Educació, presidida per Alexandre Forcades del Cercle d’Economia, trenca amb la conselleria, ja que des de fa dos anys, no ha fet cap passa concreta per avançar cap a un Pacte Social per a l’Educació.

La patronal de l’escola catòlica desmenteix oficialment a la Conselleria, per les dades presentades sobre l’elecció del català per part dels pares. Diu que es en torn al 70% de pares que han triat fer el primer ensenyament en català, front al 30% que diu la conselleria.

L’associació de directors de primària i secundaria s’enfronta obertament a la interpretació del decret de trilingüisme que fa la conselleria, i aplicaran directament el contingut literal del decret.

Tots els components de la comunitat educativa s’oposen obertament a un decret de trilingüisme que no te cap ni peus. Absurd en la manera de programar l’ensenyament en l’anglès, i obsessiu en la eliminació del català com a llengua vehicular i d’immersió, en les escoles que així ho havien triat.

Sectarisme.- La foto de l’equip de la conselleria amb els representants del Círculo Balear ho diu tot. Segons el Círculo, la conselleria ha promès els llibres en mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc pel proper curs i que el Círculo formarà part de la Mesa Social per a l’Educació que vol posar en marxa la Conselleria de Joana Maria Camps. El Círculo es l’única entitat que de manera clara, recolza al nou equip de la consellera. Els promotors i inventors de la llengua baleà, son tinguts més en compta, que la Universitat de les Illes Balears, entitat que segons l’Estatut d’Autonomia, es l’organisme oficial que ha d’assessorar en temes lingüístics.

Mal Govern.- Un decret de trilingüisme mal redactat, confús i que es esmenat i aprovat pels pèls al Consell Consultiu. Unes posteriors instruccions als directors que modifiquen els continguts del decret. Unes altres noves instruccions als inspectors, que restringeixen i alteren més el decret i les anteriors instruccions. Desgavell, amenaces i arbitrarietat en la concessió d’ajuts, mescla explosiva empleada per intentar aconseguir els seus objectius.

Segueix l’obscurantisme en torn a les xifres d’elecció de llengua dels pares o la manera de procedir en la designació de places per a la primera escolarització o tria de centres.

Les xifres dels professors que han fet reciclatge per habilitar-se en l’obtenció del certificat B2 d’anglès, i que diu la conselleria que ha impulsat i facilitat, son una mentida tan burda, que han provocat rialles en tots els estaments educatius i cap mitjà de comunicació seriós, les ha tingut en consideració.

La improvisació i les ocurrències es manifesten com la manera habitual de governar de la conselleria.

I el curs que ve?.- Els projectes lingüístics de centre, que obliga a fer el nou decret, i les diverses opcions triades pels directors, obrin una incertesa en torn a la planificació de plantilles i en quines condicions s’iniciarà el proper curs. Els sindicats han obert una consulta sobre si iniciar el proper curs amb una vaga indefinida, per aturar aquest mal govern. Els pares i mares no volen ni sentir parlar d’experiments d’ensenyament amb anglès en etapes intermèdies, quan els seus fills no tenen cap capacitat per poder seguir ensenyaments d’altres matèries troncals amb anglès i saben que no hi ha el volum de professors preparats per dur-ho a terme.

El Govern Bauzá, impasible el ademán i com si sentís ploure. Estan més per destruir el que hi ha, que per potenciar una educació pública, universal i de qualitat. Cal reconèixer que per això si que fan avanços substancials. El que tal volta no preveuen, es que els graus d’indignació que estan provocant, els hi pot esclatar en tot els seus nassos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *