Aina Calvo: una excel·lent notícia per al PSIB-PSOE

Les eleccions autonòmiques i locals (a les grans ciutats) tenen una doble naturalesa. D’una banda són el que el seu nom indica. D’una altra, representen una primera volta de les eleccions generals. Per tant, els seus resultats vendran condicionats tant per dinàmiques polítiques generals com dinàmiques polítiques locals. Cap partit, ni tan sols els dits nacionalistes, es pot desentendre d’una d’aquestes dues vessants. Als dirigents orgànics, als militants i als simpatitzants de les Balears els correspon sobretot la responsabilitat de procurar que tot allò que és de la seva estricta competència estigui en les millors condicions possibles. I entre el que és de la seva estricta incumbència hi ha la selecció dels candidats.

En aquest sentit, la notícia que Aina Calvo es presentarà a les primàries per encapçalar els socialistes illencs en 2015 és una excel•lent notícia, una excel•lent notícia en primer lloc per als votants socialistes. En la tardor de 2011, l’Instituto Balear de Estudios Sociales (IBES) realitzà una enquesta entre els votants del PSOE a les Balears per determinar quina persona consideraven aquests com la més indicada per estar al capdavant del projecte. Un 42% preferien Aina Calvo; un 29%, Ramon Socias; un 16%, Francina Armengol; i un 19% no ho sabia o no contestava la pregunta. L’avantatge de Calvo sobre Armengol es mantenia quan les dades es desagregaven per localització geogràfica (Palma/Part Forana) i per trams d’edat.

Fer cas a les preferències dels votants, no decebre’ls, és la millor manera de conjurar l’abstenció, el pitjor enemic del PSOE. Que Calvo guanyi aquest envit no és una assegurança a tot risc contra la derrota electoral, però sí sembla una bona manera d’evitar que la derrota sigui segura. Però això, no està fet ni molt manco. Dependrà de la voluntat dels militants i dels simpatitzants que participin en les eleccions primàries del PSIB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *