Amb rodes de molí

Sembla que és a punt d’acabar l’espectacle que els grups que donen suport al Govern en el Parlament ens han deparat en les darreres setmanes a compte de l’elecció d’un nou president de la cambra.

Però, com era previsible, la història acaba de la manera més estrambòtica possible, elegint al candidat proposat pels populistes, Baltasar Picornell, és a dir, combregant PSIB i Més amb rodes de molí davant el xantatge institucional dels seus ‘socis’ de Podem.

Aquests són els principis de socialistes i econacionalistes, si a Podem no li agraden, en tenen d’altres. Combreguen, com era previsible, amb rodes de molí.
Potser Baltasar ‘Balti’ Picornell, mecànic ferreter a una fusteria metàl·lica, és un magnífic professional i, no ho dubt, una excel•lent persona. Ara bé, la degeneració que viu en termes qualitatius la nostra classe política des de fa tres o quatre legislatures sembla que no s’acabi mai. Si, en el seu moment, vaig criticar durament la idoneïtat de Margalida Duran, del PP, per ostentar la presidència del Parlament, donada la seva mancança de formació universitària -que ella al·legava suplir amb experiència empresarial-, amb molts més motius he de dir que no té cap sentit que la cambra de diputats balear triï com a president a qui no té ni tan sols una formació tan bàsica com el batxillerat, i l’erigeixi com a segona autoritat de les Illes. Aquest senyor no sols haurà d’aplicar i interpretar el Reglament del Parlament, també haurà de representar els dipositaris de la voluntat popular dels illencs en actes protocol·laris diversos al més alt nivell.

Es tracta d’un desbarat es miri d’on es miri. I, a més, és un despropòsit que els populistes podien haver evitat fàcilment, doncs set dels seus vuit diputats sí tenen aquesta formació universitària que, normalment, hauria de ser un mínim exigible a un càrrec d’aquesta importància, llevat de casos molt puntuals i justificats en què es podés compensar amb un currículum extrauniversitari. Meritocràcia, se’n diu, és a dir, govern dels més preparats, agradi això o no a la massa sense formació, que òbviament també vota.

Però, dins el xou de desprestigi de la seva activitat en què els polítics de tots els colors ens tenen instal·lats, que una persona sense cap formació ni currículum equiparable arribi a aquest càrrec és sols una passeta més per allunyar als més capaços de l’activitat pública. I, després, els partits es queixen que no tenen en les seves files gent preparada a bastament per emprendre una activitat de govern. Ja s’ho faran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *