Avançar cap a la corresponsabilitat

La llei orgànica d’igualtat de dones i homes de 2007 establia que l’objectiu principal del permís de paternitat era el foment de la coresponsabilitat entre homes i dones en l’assumpció d’obligacions familiars. Donava per fet el que ningú, en una societat moderna i avançada, hauria de discutir: que el treball a la llar i les cures dels fills són assumpte de tots i que és necessari avançar cap a un repartiment equitatiu de tasques, que a més de ser just revertiria en una millora de les condicions de les dones en l’àmbit laboral.

Precisament en la vessant laboral se situa la proposta d’igualar els permisos de maternitat i paternitat, aprovada recentment en el Congrés (amb l’esperada però criticable abstenció de PP i C’s). Aquesta regulació seria sens dubte una primera passa per acabar amb una discriminació il·legal però ben instal·lada en el nostre mercat laboral (recordau les declaracions de la presidenta del Circulo de Empresarios?) i que perjudica greument les oportunitats de les dones.

Per descomptat, encara és prest per felicitar-nos (la decisió recaurà en mans del nou executiu del Partit Popular, que segurament intentarà boicotejar la mesura amb arguments econòmics), però no hi ha dubte que una majoria de la societat aposta per assolir aquesta igualtat en el món laboral. Queda molta de feina a fer, doncs les xifres mostren que som molt enfora de la desitjada corresponsabilitat (podeu consultar les darreres enquestes sobre l’ús del temps) i que l’atribució desigual de rols a homes i dones en matèria de treball domèstic i de cura no ha canviat gaire.

No obstant, si finalment aconseguim que es materialitzi aquesta proposta, reduirem la discriminació que pateixen les dones en les seves aspiracions laborals i seguirem avançant cap a una corresponsabilitat real i, encara que alguns no ho creguin, molt beneficiosa per a la societat i l’economia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *