Baladres i ineficiència

Eficiència en la despesa, austeritat ben entesa en l’administració pública, controls… qüestions que sonen molt bé i que tots afirmen aplicar quan governen, però en massa ocasions apareixen notícies que tiren per terra aquestes bones intencions (no solen passar d’això, d’intencions) i segueixen minant la credibilitat de la gestió pública.

No sé si ho llegireu, doncs va sortir als diaris com una notícia menor, mig amagada entre l’allau de l’actualitat política, però el Consell de Mallorca va arrabassar la setmana passada més de cinc-cents balades de la mitjana de l’autopista de Llevant, perquè les seves arrels començaven a aixecar l’asfalt, amb el conseqüent risc per als conductors. Des de la institució insular no descarten que la tala arribi a ser massiva, en funció de com responguin unes “barreres antiarrels” que estan provant.

I jo me deman, de veres cap persona (tècnic, polític, el que sigui) no va poder preveure que potser els baladres no eren la planta més adequada, doncs segons sembla quan creixen, les seves arrels afecten a l’asfalt adjacent? Vull creure que hi ha gent capacitada dins l’administració (o en l’empresa concessionària que va executar l’obra) que sap quines són les plantes adients per separar ambdós sentits de circulació. No tenc ni idea del cost “vegetal” de la construcció de l’autopista, ni del que suposarà arrabassar els baladres i tornar a sembrar una altra cosa, però m’entristeix veure com som enfora, molt enfora, de la desitjada eficiència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *