Breu entrevista a Maria Ramon Salas, Batlessa d’Esporles

Bon dia Maria. Com valoraries els teus primes 8 mesos com a Batlessa a l’Ajuntament d’Esporles?

Després de ser 4 anys Regidora d’Educació, Cultura, Juventut i Festes Populars, el fet d’haver passat a ser Batlessa ha implicat el tenir un concepte més ampli de tot les àrees que engloba l’Ajuntament. La valoració general que faig és molt positiva i, concretament, estic molt contenta amb la participació dels esporlerins i esporlerines en la elaboració del Pla de Manteniment d’enguany.

En quant a aquesta participació ciutadana, què voldries destacar?

Des de l’Ajuntament, ja fa anys que li donam molta importància a la participació ciutadana i que els habitants siguin els i les protagonistes dels canvis, les millores i les propostes que ens facin arribar.

A finals del 2015 vàrem realitzar 18 reunions amb els veïns i veïnes de tot el nucli per així poder realitzar, amb la seva ajuda, el Pla de Manteniment del 2016 i establir les petites i o grans inversions que s’han de dur a terme en el poble. A aquestes reunions hi varen participar més de 250 persones que varen poder expressar les seves necessitats, les queixes i les aportacions per millorar dia a dia la tasca que fa l’Ajuntament d’Esporles.

Quines varen ser les demandes més sol·licitades en aquestes reunions?

Durant aquestes reunions els ciutadans i ciutadanes varen expressar les necessitats que més els hi preocupaven, tant en assumptes de manteniment com problemes del dia a dia que sorgeixen en el poble.

Destacaria com a demandes més sol·licitades la falta d’enllumenat a segons quins llocs del poble, la manca de papereres i les deficiències en el clavegueram a segons quines zones. Totes aquestes peticions són molt realistes i ajustades al pressupost municipal, i al llarg d’aquest any intentarem anar realitzant totes elles en la mesura de les possibilitats.

Al final del 2016 la nostra intenció és tornar a convocar a tots el ciutadans i ciutadanes perquè ens ajudin a preparar el Pla de Manteniment de l’any que ve i així tenir-ho en compte en els pressupostos.

I quins projectes vos agradaria dur a terme durant aquesta legislatura?

Com a projectes d’aquesta legislatura destacaria la intenció d’impulsar el Centre d’Estades Nocturnes (ara tenim Centre de Dia) i el carril bici perquè arribi fins a l’I.E.S. Josep Font i Trias i a la zona esportiva.

També ens agradaria seguir potenciant l’excursionisme i el senderisme com a turisme actiu en el nostre municipi. Fa dos anys vàrem dur a terme la neteja i manteniment dels camins municipals i gràcies a això molta gent ve a Esporles a gaudir del nostre paratge natural i de la Serra. A través de la nostra pàgina web (http://www.esporles.cat) es poden consultar les diferents rutes i camins que tenim en el nostre municipi.

Durant aquests quatre anys intentarem seguir potenciant les activitats culturals, la dinamització de la Casa des Poble, el suport a les entitats culturals i esportives i que els esporlerins i esporlerines visquin a un poble de cada vegada més acollidor.

Moltíssimes gracies Maria, per la teva col·laboració. Voldries afegir alguna cosa més?

Sí. M’agradaria destacar, tant ara com a Batlessa com abans quan era Regidora, la importància que té el contacte directe amb els ciutadans i ciutadanes. Són ells i elles qui han de ser protagonistes actius de tot el que passa en el seu poble. El poder opinar, que siguin escoltats i que sentin que poden ajudar a que el seu poble, dia a dia, vagi millorant els ha d’animar a seguir participant, sent conscients que l’Ajuntament està obert a tothom.

2 comentaris a “Breu entrevista a Maria Ramon Salas, Batlessa d’Esporles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *