Breu entrevista a Alice Weber,Regidora d’Educació, Formació i Ocupació a l’Ajuntament d’Inca i membre de l’Executiva de MÉS per Mallorca

Estimada Alice, bon dia. Ens podries explicar els teus inicis en política?

Bon dia Nacho. Vaig començar com activista i defensora d’alguns drets que s’estaven vulnerant a l’àmbit educatiu. Vaig trobar que una manera de contribuir a la causa va ser formant part de l’AMIPA de l’escola publica dels meus fills i, quan em varen anomenar coordinadora, vaig començar a crear xarxa amb AMIPAs d’altres escoles públiques d’Inca.

Un poc més endavant, vaig començar a formar part de la junta directiva de FAPA Mallorca. Aquells eren moments de crispació en augment per mor de l’aplicació del TIL i em vaig implicar moltíssim, sobre tot durant els mesos anteriors i posteriors a la multitudinària manifestació que vérem a Palma.Per tant, vaig sol·licitar una participació ciutadana al plenari de l’Ajuntament d’Incaper tal de mostrar el punt de vista de les famílies del municipi respecte al TIL i diferents partits polítics es varen mostrar interessats en parlar amb jo. No obstant això, només una agrupació política (MÉS per Inca) em va demanar ajudaper construir un nou model educatiu.

Com que aquesta formació era l’única oberta a la ciutadania i l’única que et convidava realment a participar (encara que no fossis simpatitzant), vaig començar a anar a les reunions i assemblees. Ja més endavant, algú em var aconsellarque penses seriosament en presentar-me a les primàries i vaig acceptar perquè MÉS era l’únic partit amb el qual em sentia totalment identificada i amb total llibertat per expressar el meu punt de vista sobre els problemes (i les seves possibles solucions) a l’àmbit educatiu. Desprès de la campanya, ja vaig quedar com a regidora.

Quins problemes et vares trobar en començar?

Penso que les àrees que gestiono a l’Ajuntament d’Inca, sobre tot Educació i Formació, necessiten d’impuls, dinamització i molta cura, ja que varen ser molt maltractades. Per exemple, a Educació em vaig trobar que la feina de l’anterior administració es limitava, principalment, a fer únicament petites tasques de manteniment a les escoles, mentre que per altra banda no havia cap interès en fomentar una educació pública de qualitat (crear xarxa, eliminar bretxes entre escoles, augmentar els nivells de participació, convocar consells, etc.)posant com a excusa que determinadestasques no eren competència seva de l’Ajuntament, sinó de la Conselleria d’Educació. Igualment, a Formació em vaig trobar una àrea morta, sense cap personal, ni pressupost ni projectes, i amb un edifici on les sales eren usades per interessos particulars.

Des de el teu punt de vista, com han de ser l’Educació, la Formació i l’Ocupació a Inca?

En quant a Educació, la meva feina ha de servircom apont entre escoles, famíliesi Conselleria, per tal dinamitzar tot el municipi,crear xarxa i aconseguir tota una comunitat educativa sana i unida. D’aquesta manera junts podrem construir un projecte que aporti a les famílies coses interessants i que les impliquin per participar, tant al claustre com a les activitats diàries de les escoles.Igualment, no hem d’oblidar que hem de continuar treballant fortament en novesbases de beques per llibres i menjador per a persones amb pocs recursos econòmics, en temes d’escolarització per estrangers, etc.

En quant a Formació i Ocupació, et puc comentar breument, que hem creat un projecte finançat amb fons europeus que està creixent moltíssim i fomenta l’ocupació entre usuaris, empreses i l’ajuntament. De no haver cap persona inscrita al centre, ja en tenim a prop de 80 (entre personal docent, personal contractat a través de programes de Formació i l’equip de Garantia Juvenil).

Voldries afegir alguna qüestió més, estimada Alice?

Sí. En relació amb Educació, actualment a Inca gaudim d’una xarxa entre AMIPAs amb un molt bon ambient d’il·lusió, cooperació i col·laboració (ja en feia falta) que pròximament traurà endavant molts de projectes interessantíssims (conferències, xerrades per a pares, col·laboracions amb el policia tutor, mercadets solidaris  amb fins benèfics, etc.). De fet, vull aprofitar per comentar-te que aquest passat dilluns vàrem celebrar una conferència excepcional d’en Carles Capdevila anomenada “Educar amb humor” que va ser tot un èxit de participació (més de 900 persones varen assistir a la Fàbrica Ramis d’Inca). Les AMIPAs participants en aquest esdeveniment varen fer una tasca de coordinació francament impressionant i des d’aquí els hi vull donar l’enhorabona, a més del meu reconeixement, per dur a terme una feina tan complexa d’una manera tan encomiable.

En definitiva, estimat Nacho, volem crear un model educatiu, formatiu i ocupacional mitjançant la participació de tots els agents implicats com a base del sistema, donant suport per tal d’ajudar-los a cobrir les necessitats que ens comuniquin. L’Administració no ha de servir per imposar lo que s’ha de fer, sinó per escoltar les bones idees i les iniciatives dels ciutadans i ciutadanes,ja que això ens durà a obtenir uns bons resultats a curt, mig i llarg termini.

Moltíssimes gracies. Una aferrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *