Breu entrevista a Mercè Bujosa Estarellas, Portaveu de MÉS per Mallorca i Regidora d’Igualtat a l’Ajuntament de Bunyola

Bon dia Mercè.  Anem per feina… Com va ser que vares començar en política?

Des de ben jove ja en sentia curiositat. Per a mi la política sempre  important, ja que és l’única manera per canviar les coses. Crec que és fonamental implicar-se en el dia a dia de la nostra comunitat. Ja sigui en l’associació de veïns o en el club d’esplai del teu poble.

Les meves primeres passes en política les vaig donar a Entesa, on em vaig ocupar de la Secretaria d’Organització del partit. Després vàrem confluir amb el PSM. A les primàries de MÉS em va engrescar la possibilitat de fer feina des de les institucions i em vaig presentar a les llistes del Consell de Mallorca, convençuda com estic que el Consell és l’autèntic govern de l’illa. Des de fa anys estic implicada també en política a nivell municipal. Actualment sóc regidora d’EOB a l’ajuntament de Bunyola i hi desenvolupo tasques de govern.

En què consisteix la teva actual feina?

Som la portaveu del grup de MÉS per Mallorca. La portaveu d’un grup desenvolupa les tasques més de posicionament política de la institució. Evidentment, fem feina tots junts, amb els meus companys conselleres que són a la part executiva. MÉS, ara mateix, presideix el Consell i té els departaments de Desenvolupament Local i Ben estar i Drets Socials, a més d’altres direccions insulars. Ser la portaveu implica una capacitat de diàleg amb els altres grups, ja siguin els que governen amb nosaltres o els de l’oposició.

També m’agradaria ressaltar la bona relació amb els altres grups de govern. La feina d’equip amb Podem i PSIB es nota en el dia a dia de la institució.

Quins són els principals problemes que estàs trobant al Consell i quines són les actuacions que teniu previstes?

Un dels principals problemes que es detecta a la institució és la lentitud del processos. La modernització és molt necessària. L’altre dia vàrem fer el Debat de Política General i és il·lusionant veure les ganes i tota la feina que ja han fet els meus companys consellers i conselleres. Aquest dijous farem la posada en comú de les nostres propostes de resolució i serà un moment interessant per valorar les mancances i les necessitats de la institució.

Quins projectes a llarg termini penseu posar en marxa?

La nostra intenció és clara, la de posar les persones com a centre de l’activitat del Consell. Fer un govern per i amb les persones.  Els ajuntaments juguen un paper clau en tot aquest procés i el Consell ha de ser al costat dels ajuntaments per facilitar la seva tasca i treballar conjuntament.

 

I ja per acabar, voldries afegir alguna qüestió més?

Més que una qüestió més, m’agradaria afegir una qüestió MÉS. Crec que és important que la gent s’apropi al Consell de Mallorca. És el nostre govern i cada vegada serà més fort i amb més competències. Estam en una legislatura on despertarem el lleó adormit, del que moltes vegades ha parlat el president, i que farem nostres competències que fins ara eren del Govern. En definitiva, crec que és una institució que té molt per dir.

Moltíssimes gracies, estimada Mercè.

Un comentari a “Breu entrevista a Mercè Bujosa Estarellas, Portaveu de MÉS per Mallorca i Regidora d’Igualtat a l’Ajuntament de Bunyola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *