Bunyola, el primer poble que rep la caravana

Ha començat la volta per tots els municipis de les Illes Balears de la caravana del Pacte contra les violències masclistes. El primer, Bunyola, la va rebre el passat dissabte 4 de febrer. Ara, tira tira tots els pobles i barriades de Ciutat han d’anar rebent la visita d’aquest vehicle adaptat informàticament per acostar a tots els ciutadans i ciutadanes la possibilitat d’adherir-se al compromís.

Enhorabona a les responsables de l’Institut Balear de la Dona que ho fan possible, des d’aquí recordar que també es pot fer, ara mateix, des de casa, basta el fet senzill d’entrar a la pàgina web www.reaccionem.com, llegir el manifest i comprometre’s a complir-ho.

Podeu llegir el nom de les persones que l’hem signat, m’hi trobareu. També les entitats, partits, associacions, fundacions, organitzacions no governamentals, ajuntaments…que es comprometen en accions concretes.

Hi ha d’haver compromís i acció a dur a terme. Una vegada més hem d’insistir que cal que s’impliqui tota la societat. No passa dia o setmana que en algun lloc dels mitjans de comunicació hi trobem una notícia de violència cap a les dones. Aquesta setmana passada una a més amb protagonista infantil, a Madrid, la mort d’una nina en mans de son pare per fer mal a la mare.

A vegades és tan fort que ocupa espais de primera línia als telenotícies o diaris. Altres un breu, una nota petita en les planes de succeïts. No ens cansarem de repetir que és un problema social, que el viuen moltes dones de manera silenciosa, amagada, reclosa en l’àmbit familiar. Un problema de la mentalitat masclista, patriarcal, que considera les dones com a objectes de plaer, com a coses propietat d’aquells que diuen que les estimen.

S’acosta el 8 de març i és un dia de festa de les dones. De festa, de reivindicació, de lluita. De fer present al carrer, a les notícies el llarg camí a recórrer encara per aconseguir la igualtat de dones i homes, igualtat en els salaris, en les condicions de feina. Igualtat en les oportunitats per les carreres professionals. Igualtat en l’accés a llocs directius, sense sostres de vidre.

I una vegada més, insistir que sense igualtat no acabarem amb les violències cap a les dones. Violències físiques, psicològiques, econòmiques. Per això no podem deslligar mai la reivindicació,la lluita per una vertadera igualtat de les persones independentment del seu sexe, gènere, o orientació sexual, de la lluita per eradicar les violències en les relacions humanes, i molt més en les relacions afectives.

Lluitem amb decisió contra les violències, no només en les sortides als carrers dels nostres pobles i ciutats. També amb la signatura del compromís contra les violències que ha iniciat el Govern de les Illes Balears i que dur a tots els pobles de les quatre illes.

Parlem-ne, no deixem que continuïn els acudits masclistes o els comentaris vexatoris cap a les dones, malgrat alguns dirigent d’un gran país ho faci.

Si veis la caravana de l’Institut Balear de la Dona al vostre poble, acostau-vos, demanau quin compromís ha signat els vostres representants municipals, i signau el vostre propi. Podrem demanar coherència si nosaltres començam en aplicar-nos-la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *