Busos i taxis

El gran rebombori del sector dels taxis en contra de l’anunciada creació de línies regulars públiques des de l’aeroport de Palma a diverses destinacions turístiques de l’illa ens retrotreu a passats episodis de pressió d’aquest col·lectiu sobre els polítics i la ciutadania. Recordem el que va suposar, per exemple, el canvi de la imatge històrica d’aquests vehicles –de color ivori i negre- per l’actual i insubstancial blanc, per moltes banderes i propaganda de prostíbuls que els hi afegeixin. Semblava aleshores com si mantenir aquell entranyable joc de colors, lligat a l’imaginari de la ciutat, fos una agressió intolerable contra els taxistes i la seva subsistència. Fageda, malauradament, cedí a les pressions, i juntament amb altres casos semblants, s’anà consolidant la idea general que els taxistes, a més de gaudir dels avantatges d’exercir un servei públic en règim d’oligopoli, tenien dret a fixar les condicions en què aquest servei s’havia de prestar. I, si no se’ls feia cas, aleshores la ‘vaga’ –en realitat, un tancament patronal- estava servida. Sabien -i saben- on ens fa més mal, i estan disposats a emprar la força.

És, òbviament, al poder polític a qui li toca ordenar l’oferta pública de transport de l’illa de Mallorca i, amb major o menor fortuna en la seva justificació, això és el que està fent el Govern. Potser sigui vera que això afectarà a l’altra oferta pública –fins ara, quasi exclusiva-, és a dir, als taxis, tot i que de ben segur amb 25 milions de moviments a Son Sant Joan hi ha feina de sobres per a tothom. És evident que ni tots els viatgers que arriben a Mallorca faran ús del bus regular –en realitat, serà una minoria-, ni els taxistes tenen dret a reclamar que els seus usuaris ho siguin forçats per la manca d’alternatives. Tampoc es pot pretendre que tot el trànsit cap a destinacions turístiques hagi de passar per l’estació intermodal. Seria un vertader desbarat incrementar la saturació estiuenca dels accessos a Palma amb viatgers que en realitat volen anar a altres llocs.

En aquests darrers anys el sector dels taxistes ha pogut diversificar la clientela, com ara amb el gran increment de creuers al port de Palma, o fins i tot envaint l’àmbit natural del transport turístic amb el programa Taxi-tour. Res a dir, tant de bo els serveixi per a incrementar ingressos.

Però, per moltes raons, començant per l’eliminació de barreres a la competència que ens exigeix la Unió Europea fins a, sobretot, l’interès general dels ciutadans a gaudir d’una pluralitat d’opcions, l’oferta de transport no pot estar segrestada per un sol sector, per molt renouer que sigui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *