Cares alegres…

Passades les festes de Nadal, Cap d’any i Reis el pati turístic torna a animar-se. N’hi hi ha que poden amagar la seva satisfacció: La “Primavera Àrab” ha esdevingut en tempesta d’inestabilitat política i, a tall de exemple, a Egipte hi ha influents formacions islàmiques que es plantegen prohibir el bikini i el consum d’alcohol. Això garanteix una bona temporada 2012.

Els problemes de Thomas Cook semblen solucionats malgrat acumular unes pèrdues de 615 milions d’euros en l’exercici econòmic de l’any passat. La reforma de la Platja de Palma ha deixat de crear crispació. S’ha projectar grans infraestructures culturals a no tant grans balnearis . La fundació municipal Palma 365 comença a caminar –amb un pressupost de 3,6 milions anuals per a promoció!… Però no hi ha cara més alegre que la dels hotels mallorquins amb el projecte de Llei Turística de les Illes Balears. La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca no escatima afalacs: “Esta Ley trata de resolver un problema gravísimo de regulación que está haciendo imposible la capacidad de competir de nuestra industria y nuestros destinos”, diuen.
Aquesta llei provoca emperò males cares que semblen passejar un prolongat mal de queixal:Els sindicats estan de mosseguen i ham presentats unes duríssimes al•legacions. Els consells insulars, els principals ajuntaments, els hotels menorquins, eivissencs i formenteres, els empresaris de la restauració, l’oposició parlamentaria… tothom al•lega i ho fa amb poca convicció: Amb la majoria absoluta i l’acord amb el grans hoteleres sembla poc provable que hi hagi canvis significatiu. Alguns diuen que això són “misses dites” i que, en cap cas, es repetiran les desavinences que provocà el primer esborrany de la Llei General Turística de l’any 1.999. El Conseller Delgado no és igual que el Conseller Ortea, en comenta un veterà hoteler…
A col•lació de la Taxa Turística que ha decidit implantar la Generalitat de Catalunya, el debat sobre l’Ecotaxa” retorna com retornà el Jedi de la “Guerra de les Galàxies”. No ha sorprès a ningú que Biel Barceló (PSM-IV.E) proposes que s’estudiï la seva implantació a Balears, ni el silenci del PSIB-PSOE, ni la defensa del que va poder ser i no va ser de Celestí Alomar. El que si ha sorprès és l’article de Josep Melià de CxI a Ultima Hora de dia 04.01.2012. No és que l’ex UM faci una defensa de l’Ecotaxa balear ni de la Taxa Turística catalana… barratge aquest tema amb el del concert econòmic i, amb tot aquest bullit, ningú parla de la practica segura renuncia del Governs de Rajoy de baixar l’IVA al turisme.

Un comentari a “Cares alegres…

  1. Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *