Carmen Fariña

L’inici de 2014 ha portat a la ciutat de Nova York el començament d’un nou temps polític. El jurament del càrrec com a batle de Bill De Blasio representa l’obertura d’una nova era progressista per la ciutat. Així, d’entre els compromisos de De Blasio, destaca la seva voluntat de treballar per tots aquells col•lectius que s’han vist desafavorits per les polítiques que durant els anys de govern dels republicans s’han perpetuat.

En aquest sentit, una de les primeres iniciatives de De Blasio serà la d’incrementar els impostos a les rentes més elevades per incrementar els recursos de la ciutat i combatre les desigualtats socials existents. Amb aquesta mesura, De Blasio no pretén castigar l’èxit de les classes més benestants, si no afavorir que hi hagi més històries d’èxit entre la població.

Per això, d’entre les seves principals actuacions, figura l’aposta per ampliar les partides lligades a l’educació en tots els cicles i afavorir, d’aquesta manera, la inclusió social i la igualtat d’oportunitats per a què tothom des de les primeres etapes educatives pugui assolir les metes que es proposi.

Amb aquesta voluntat, Bill De Blasio ha escollit per desenvolupar aquesta tasca a Carmen Fariña, filla d’immigrants gallecs i amb una trajectòria dins l’àmbit educatiu de més de quaranta anys. Fariña comparteix l’agenda progressista de De Blasio i, des de la seva posició com a nova responsable del Departament d’Educació, promet respectar la cultura, els idiomes i totes les aportacions de la immigració.

Igualment, Fariña, que s’haurà de fer càrrec de més d’un milió d’estudiants i de 1.800 escoles, es mostra partidària de limitar la introducció de les escoles concertades, de modificar el sistema de graduacions per acabar amb la seva segregació i d’acabar amb el sistema de puntuació de centres i docents. Altrament, aposta per la introducció de més estudis artístics i de ciències socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *