CETA, la guerra continua

Els mitjans de comunicació a Espanya són poc plurals, o boni bé gens. No és una opinió, és un fet. De les principals capçaleres dels diaris de tirada estatal, ja sigui EL PAIS, EL MUNDO o ABC per dir alguns, les cadenes de TV, privades i publiques incloses, i també les ràdios, hom no haurà vist a cap informatiu, telediari, editorial… una informació correcte sobre el CETA, donant per fet, que ja està signat i ratificat, després que Valònia acceptés la signatura. Però la realitat no és així. Certament la reticència de Valònia ha tingut que ser vençuda mitjançant la negociació ( i ben segur que molta pressió ), adjuntant noves clàusules per donar garanties a Bèlgica per sortir del tractat si en qualsevol moment veu amenaçats els seus interessos.

La signatura de diumenge 30 d’octubre, és important, però no definitiva, durant l’any que ve el CETA ha de ser discutit als 38 parlaments de la UE, i no m’he errat en dir 38, ja que hi ha països, com Espanya que hi ha dues cambres, la del Congrés i la del Senat i a més en alguns casos, com és el Belga, s’ha de discutir en els parlaments regionals, a més de discutir-se en el propi Parlament Europeu.

Per tant, el CETA no està dat i beneit com diuen els medis de comunicació. La segona “manipulació informativa” és que en tots els medis es presenta el tractat de lliure comerç, sigui el CETA o el TTIP com una cosa molt beneficiosa, i diuen que és una catàstrofe la no signatura, ignorant les veus i les opinions contràries a la signatura que a l’Estat Espanyol, que recordem-ho, són més de 200 entitats, a més de persones de reconegut prestigi acadèmic i científic.

La “guerra” en defensa de les persones i en contra de que els interessos de les multinacionals, puguin estar per damunt de qualsevol dret social, civil, mediambiental, laboral o democràtic, encara continua.

Haurem d’insistir en la campanya informativa i de conscienciació, tot i que tenim un enemic que ara es consolida una poc més gràcies a 68 diputats del PSOE, es diu Rajoy i el passat 14 d’octubre, en el Consell de Ministres (en funcions, recordem-ho) van comprometre el SÍ de l’Estat al CETA, sense portar-ho al Congrés ni consultar amb les CC.AA., després dirà que Espanya és l’Estat més descentralitzat ( els fets demostren que no ) i que s’ha de respectar la Llei, en canvi ell no té cap problema en botar-se la legalitat i la democràcia quan ho creu oportú. La investidura pot ser legal, però és del tot il.legítima, perquè la gran majoria, més del 70% de les persones que van anar a votar ho van fer per opcions que van dir que no donarien suport a un Govern del PP i d’en Rajoy.
No ens queda més opció, que seguir defensant la democràcia, davant aquells que la volen sotmesa i substituïda per la plutocràcia. La guerra continua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *