Ciclistes, ciclistes i més ciclistes

Reprenem el contacte setmanal rere aquests dies de descans epistolar. Dies als quals, igual que vostès, ens hem pogut adonar de la gran quantitat de ciclistes vinguts de fora que circulen per les nostres carreteres. Aquest fet em va impulsar fer un comentari irònic al Facebook especulant sobre quants de milers de milions de ciclistes (sic) podrien haver-hi alhora a la nostra illa. Un parell d’hores i cinquanta comentaris després, em vaig adonar que sense voler hi havia obert la capsa dels trons.

El cicloturisme no és cap producte nou, fa una vintena d’anys que exciclistes professionals, sobretot estrangers, varen veure el potencial de Mallorca com a base per aquest tipus de turisme. El bon temps primaveral i un paisatge espectacular fan de les nostres illes una destinació ideal pels nombrosos europeus aficionats a les dues rodes.

Els avantatges són molts, un perfil de turista d’alt poder adquisitiu que sens dubte ajuda a la tan desitjada desestacionalització, element revitalitzador de l’economia local que passa per tots els pobles sense quedar circumscrit únicament a les àrees turístiques i que a més manifesta una clara intenció de repetir visita a la nostra illa. Tot fins ara ideal, què més podem demanar?

Llavors, per què la divisió dels residents respecte a aquest tipus de turisme? Si bé la majoria dels ciclistes tenen un comportament exemplar, també existeix una minoria que bé per desconeixement o falta d’educació viària no compleix amb les normes de trànsit, la qual cosa treu de polleguera als conductors que es desplacen per motius professionals per les nostres carreteres, fet que unit a la poca amplària de bona part de la xarxa viària fan difícil de suportar als més de 20 mil ciclistes que segons estimacions roden simultàniament per Mallorca.

Qualsevol de vostès que hagin viatjat pel nord d’Europa, especialment Bèlgica, Holanda o Dinamarca hauran pogut observar com no hi ha carretera que no disposi del seu carril bici corresponent, sense interferir amb els vehicles de motor.

És necessari que els nostres governants, en aquest cas el Consell de Mallorca afronti un pla d’adaptació de les nostres carreteres per tal d’ajustar les necessitats de residents i ciclistes, per tal que els primers s’estalviïn les molèsties i els segons puguin gaudir de la seva afició amb el màxim de seguretat possible.

I sí, d’acord que adaptar la xarxa viària al ciclisme comporta una forta inversió, però els hi puc assegurar que mantenir en condicions dignes, lliures de fems i herbes, els actuals vials no tan sols no costa quasi res, sinó que a més una obligació del Consell. Mentrestant tornin visitar la nostra illes, senyors ciclistes.

2 comentaris a “Ciclistes, ciclistes i més ciclistes

  1. Yo creo más en la convivencia y en todo caso en el carril humano, sin olvidar las mascotas u otros seres vivos como las rosas o el clavel.

    1. RESPOSTA A PEDRO MEAURIO

      A veces Pedro, la convivencia espóntanea por sí sola no es suficiente y son necesaria acciones para poder llevarla a cabo. En cuanto a “las mascotas u otros seres vivos” comparto tu opinión no hay que olvidarlos.

      Un saludo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *