Com a mínim s’ha de debatre (amb arguments)

Els seus defensors asseguren, mostrant nombrosos informes, que no només és viable, sinó que és l’únic camí de sortida que tendrà una gran part de la població en un món globalitzat i robotitzat. Ben al contrari, els que hi estan en contra afirmen que serà un desincentivador del treball i que les arques públiques no poden fer-se’n càrrec. En el fons, però, hi subjau un altre debat molt més profund que implicaria enormes transformacions en el si de la nostra societat.

Per evitar discutir sobre generalitats, escapar dels esquemes tradicionals i utilitzar més el cervell i una mica menys el fetge, aquí hi trobareu informació detallada sobre la renda bàsica i la seva viabilitat.

Com és lògic, cadascú és lliure d’opinar el que trobi sobre la possibilitat d’implementar una renda bàsica, però com a mínim que estigui disposat a debatre amb arguments. Potser sí és una utopia organitzada per quatre vagues que no volen fer feina, però també pot ser cert que la resistència a contemplar els pros i els contres provenguin més d’una por a perdre els privilegis (i el control) adquirits que a un vertader temor a la seva insostenibilitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *