Cotxes, cotxes i més cotxes

Avui, al Diario de Mallorca, el periodista Alberto Magro destaca que aquest estiu circularan per les carreteres de les illes més d’un milió de vehicles, un increment espectacular en el que portem de segle que consolida l’equació un vehicle per resident (comptant també els que no tenen edat per menar). Part d’aquesta invasió de vehicles prové de les empreses de lloguer, moltes de les quals no comuniquen la flota que tenen ni estan donades d’alta en el registre pertinent ni paguen aquí els imposts de matriculació i circulació.

També avui, el company el Periscopi Pep Franco ha titulat el seu article “Ciclistes, ciclistes i més ciclistes”, en el que aposta per “un pla d’adaptació de les nostres carreteres per tal d’ajustar les necessitats de residents i ciclistes, per tal que els primers s’estalviïn les molèsties i els segons puguin gaudir de la seva afició amb el màxim de seguretat possible”.

Dic això perquè sembla que la solució d’unes institucions suposadament progressistes que fan bandera del medi ambient i de la sostenibilitat és (més enllà d’“inspeccionar i posar sancions” a les empreses que no compleixin amb la normativa o estudiar l’aplicació d’una espècie d’ecotaxa que afecti a les grans flotes) seguir ampliant (“adaptant”) la xarxa viària a la demanda creixent. El desdoblament entre Llucmajor i Campos és un bon exemple d’aquesta política que, lluny d’apostar per un imprescindible decreixement, aspira a estendre la pressió humana (i de cotxes) que patim a l’estiu a la resta de l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *