De la indignació a l’acció

Escoltar n’Itziar González explicant la seva experiència com a regidora de districte de Ciutat Vella a Barcelona fa que un s’adoni de l’extrema responsabilitat que tenen els càrrecs públics, especialment els d’esquerres amb volutat transformadora, a l’hora de mantenir-se fidels en la defensa dels interessos de les persones una vegada es tenen responsabilitats de govern.

 

El seu cas és paradigmàtic d’una persona amb principis no partidistes (com moltes altres) que arriba al poder i es troba que s’ha d’enfrontar a les màfies del poder “real”. Els interessos econòmics de les immobiliàries i les constructores passaren per damunt dels interessos de les persones que vivien en pisos humils que, de cop i volta, tengueren un alt valor.

 

La història de n’Itziar González és la d’una persona independent que, des del coneixement de la realitat veïnal i de l’activisme, decidí fer el pas a la política institucional dins les sigles del PSC. Ara bé, una vegada va voler aplicar les seves idees, es va trobar sola davant l’atac sistemàtic dels poders fàctics i desemparada per els seus companys regidors, més fidels a unes sigles i a un pragmatisme mal entès que a la voluntat de canvi real.

 

En acabar aquesta fase de “política institucional”, la vena política i activista d’aquesta arquitecta barcelonina no s’ha aturat i ha decidit impulsar un Parlament Ciutadà que ha de servir d’altaveu de la ciutadania activa, formada per moviments, entitats, organitzacions i persones que creuen en les noves formes de fer política. El Parlament Ciutadà vol ser l’eina per tal d’empoderar la ciutadania, fomentar la confluència dels diferents moviments que tenen objectius similars, actuar com a contrapès de les institucions representatives i tot amb l’objectiu de transformar l’actual model social i econòmic per un altre molt més participatiu, que tengui com a valors bàsics la distribució de la riquesa i el respecte dels drets de les persones i del Medi Ambient.

 

Des del grup sectorial de participació i radicalitat democràtica de MÉS per Mallorca hem decidit convidar-la a venir a Mallorca per tal de que exposi la seva experiència i puguem conèixer de primera mà el funcionament del Parlament Ciutadà. MÉS per Mallorca és una força política amb representació institucional que aspira a governar d’una manera diferent i retornar a la ciutadania el protagonisme en la presa de decisions. És més, des del nostre naixement, tots els qui la conformen, des dels membres de l’executiva fins a tots els membres de les llistes electorals al Parlament i al Consell han estat escollits en votacions obertes a la ciutadania. Per això, no volem que això quedi només en paraules i volem seguir avançant i conèixer de primera mà totes les experiències que vagin encaminades a rompre la dinàmica actual que fa que una vegada es governa sembla que no hi hagi més remei que seguir servint a determinats lobbies de poder i interessos econòmics obscurs.

 

Aquest divendres a les 19:00 a Can Alcover teniu l’oportunitat de venir a escoltar-la i debatre-hi. Estau convidats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *