Del nostre pa en farem sopes: el mal de la desinformació

Com a primer article per aquest espai, he triat un tema que va sortir a la llum la setmana passada i no em queda clar fins a quin punt em va sorprendre. Estic parlant de les noves màquines d’informació turística que ha instal·lat l’ajuntament a la nostra estimada ciutat. La idea no és dolenta. És necessari fer us de les noves tecnologies per tal d’oferir serveis que estiguin a l’altura del nostre temps, dels nostres turistes i de la nostra ciutat. A més, el sector turístic necessita innovar per seguir sent competitiu i per començar a presumir de disposar de destins sostenibles. La tecnologia ens pot ajudar, sempre que hi hagi persones intel·ligents i ben informades que la facin servir. El cas d’aquestes màquines no n’és un bon exemple.

 

Aquesta informació és més bé desinformació. Conté algunes rutes inventades, nous passeigs, desconeguts palaus i un grapat de males traduccions per referir-se a espais típics de Palma no traduïbles, segons el meu parer. Vegeu, per a més detalls, l’article d’Aitor F. Vallespir al DIARIO DE MALLORCA del passat dia 26 d’agost.

 

Una vegada més, es demostra la poca serietat amb què es tracten els temes relacionats amb el turisme i no és per falta de professionals qualificats.

 

Com a turismòloga que som, sempre m’ha interessat la part de planificació i promoció turística però encara no he tengut l’oportunitat de poder exercir alguna feina remunerada que hi estigués directament relacionada. Aquests tipus de feina, relacionats amb planificació i promoció de destí no la solen dur a terme ni tècnics ni professionals del turisme. Al treballador del sector turístic, si no ha nascut amb un hotel davall el braç, li manca reconeixement professional fins al punt de que la feina que hauria de fer la fan els simpatitzants del grup polític de torn, ja es tractin d’iniciatives privades com públiques. I és una llàstima.

 

Mallorca està plena de joves formats i especialitzats en matèria turística que no poden arribar més enllà d’ofertes laborals mileuristes, poc reconegudes, poc valorades i amb escàs futur. Molts d’aquests joves, com ja sabem, acaben partint a l’estranger a cercar nous reptes i noves oportunitats.

 

Des del meu punt de vista, l’illa hi surt perdent i també la qualitat del turisme que oferim. Arribat a aquest punt, en un futur no ens podrem queixar del turisme que tenim ja que és exactament el turisme que hem generat. Del nostre pa, en farem sopes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *