Desviar l’atenció

Diumenge passat el Mallorca certificava el seu descens a la 2ªB del futbol espanyol, l’adéu anunciat al futbol professional d’un club històric que duia massa temps jugant amb foc. Al final s’ha cremat de tal manera que ha aconseguit, com no podia ser d’altra forma, encendre també a una afició bastant pacífica com és la mallorquinista. De fet, els aficionats duien uns quants dies aquesta setmana carregant contra feina del CEO Maheta Molango i del director esportiu Javier Recio i demanant la seva dimissió. Fins dijous.

Dijous dematí ens aixecàvem amb una notícia del Diario de Mallorca que deia que l’Ajuntament planejava oferir al Baleares l’opció de jugar a Son Moix en cas d’ascens del club de la Via de Cintura. No se citava cap membre de Cort ni tampoc al batle José Hila, era només un d’aquells rumors que corren i que ningú sap qui ha estès ni per què. Poc després d’aparèixer la informació el Mallorca emetia un comunicat oficial on es negava en rotund a compartir el seu estadi (aquell que ningú vol, per altra banda). El club va reaccionar amb una urgència impròpia del seu modus operandi, sobretot si tenim en compte que Molango no va donar la cara fins gairebé 48 hores després que es consumés el dramàtic descens a la categoria de bronze. Una reacció oficial a una publicació en premsa sense cap confirmació per part del consistori. Tot molt estrany.

A partir d’aquell moment, totes les ires que feia uns quants dies que es carregaven la planta noble del club es van encaminar cap a Cort i el batle. Perquè com s’havia de permetre que el Baleares, el germà pobre de Palma, compartís estadi amb el Mallorca? El pitjor de tot és que la cúpula del Baleares no vol en cap cas jugar al fred coliseu mallorquinista, on la seva afició no arribaria gairebé a omplir ni una trentena part de l’aforament total (s’ha de tenir en compte que el Baleares està aconseguint omplir Son Malferit només en els partits de playoff i regalant entrades, i que al camp hi caben prop de 700 persones).

Per tant, les hipòtesis són dues: o la notícia, insistim sense confirmació oficial des de l’Ajuntament, ve filtrada des del mateix Mallorca per aconseguir desviar l’atenció interessadament o bé al club ja li va bé per poder xerrar d’altres coses que no siguin allò purament esportiu. Sigui com sigui, objectiu aconseguit. Durant unes hores el club (o els que manen) deixaran de ser el centre d’atenció. Així tal vegada al CEO deixaran d’entrar-li notificacions cada instant al Twitter, aquella eina que tan bé manejava quan va aterrar a l’illa i que tan descuidada té d’ençà que la situació al club es va anar tornant difícil enguany. Unes hores de pau bé valen una missa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *