Divendres negre

A començaments del mes d’agost de l’any passat, forces israelianes varen atacar el barri de Rafà com a represàlia per la presa com a hostatge d’un soldat israelià. Aquests dies s’ha publicat un informe conjunt entre Amnistia Internacional i Forensic Architecture que revela algunes dades vertaderament esfereïdores.

En aquella operació, de càstig, els soldats israelians varen matar, al menys, a 135 civils palestins, entre els quals hi havia 75 infants. Aquestes dades es basen en detallades anàlisis de quantitats enormes de material multimèdia, que indiquen que per la seva naturalesa sistemàtica i aparentment deliberada, els atacs terrestres i aeris podrien constituir crims de lesa humanitat.

En virtut de la directriu “Hannibal”, les forces israelianes poden respondre a la captura d’un soldat amb un intens atac, malgrat posin en perill la vida del soldat o dels civils de la zona. Sembla que després de la captura del tinent Hadar Goldin, amb la intenció de frustrar aquest fet, es va fer cas omís a l’obligació de prendre precaucions per evitar la pèrdua de vides civils: es varen bombardejar districtes sencers de Rafà, incloses zones residencials densament poblades, sense fer distincions entre civils i objectius militars.

Aquest informe conclou, amb més dades, que els periòdics episodis de combats als Territoris Palestins ocupats han de ser objecte d’una investigació per part de la justícia internacional i, amb la col·laboració o no de les autoritats israelianes, han de ser posades a disposició judicial les persones responsables. La comunitat internacional no pot ignorar les greus violacions dels drets humans patides per la població civil palestina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *