Donde dije digo, digo Pdro

Pdro Snchz diu que rectifica. Ho diu quan tres anys després de votar a favor de la reforma de l’article 135 de la Constitució defensa reformar-lo de nou. La rectificació és la manera de canviar de criteri i negar la incoherència. Es diu que el que es va fer en 2011, encara que un mateix participés, va ser un error, i aquí no ha passat res. Així de fàcil. Si va ser, és o serà un error és un altre debat. Ara, dir en una mateixa setmana una cosa i recolzar una totalment diferent és una altra cosa. Perquè res té a veure el que ha defensat Snchz aquesta setmana amb el que ha fet.

El líder socialista ha insistit una vegada i una altra que ell no vol derogar la reforma de l’article 135 de la Constitució en 2011, sinó solament “completar-lo”. Diu que no qüestiona el principi d’estabilitat pressupostària ni el pagament del deute. Amb el que ve a dir que això l’hi deixa a Podem. Res menys es pot esperar quan també es va ratificar aquest principi recolzant el Pacte d’Estabilitat europeu a l’any següent, ja a l’oposició. Llavors, proposa completar l’article i anuncia una proposta pròpia de modificació de l’article 135.

“Quedi clar que no renunciem al principi de l’estabilitat pressupostària i garantim el pagament del deute públic”, defensa Snchz al seu blog. Però mentre, a falta de presentar la seva proposta, recolza la proposició de llei d’Izquierda Plural. I aquesta proposició no contempla, ni d’enfora, completar l’article 135, sinó, literalment, tornar a la redacció anterior. O el que ve a ser el mateix: derogar la reforma de 2011.

Diu Snchz al seu blog que “la coherència és un valor que comença per fer bé les coses que a un altre moment es van poder fer millor, per saber canviar quan hi ha un motiu poderós per a això”. Coherència al marge, les recents enquestes poden ser aquest “motiu poderós” pel qual en un mateixa setmana es vota derogar mentre es defensa “completar i no derogar”. I a tot això, l’expresident Zapatero posant un somriure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *