El Govern s’empantana amb el transport

El govern s’ha empantanat amb el transport públic, fins al punt d’ajuntar en la crítica a l’oposició parlamentària i al GOB, bé que amb raonaments diferents, i provocar un fort enuig entre els usuaris del tren per mor de la suspensió de fins un 30 % de freqüències, a causa, tal com es prova de defensar l’executiu, de la vaga dels treballadors del servei.

La seqüència deu resultar ben decebedora per a tots aquells que es varen creure els programes: socialistes i Més, i també Podemos, coincidien sobre el paper en el compromís de més transport públic i reduir el privat, major número de freqüències de tren i bus i ampliar la xarxa ferroviària fins a Artà i Alcúdia, a més de recuperar aquell projecte d’un tramvia fins a l’aeroport. A meitat de la legislatura, paper banyat.

Del projecte de transport per carretera, ens hem quedat amb una sèrie d’aspectes si més no singulars: l’habilitació d’un tercer carril a les autovies per a la circulació dels autobusos i l’allunyament de les parades amb l’objectiu que els ciutadans, en haver de caminar, facin salut. I el conflicte amb els taxistes, resolt a mitges, causat per l’entrada en funcionament, aquest mateix estiu, de línies d’autobús pels turistes des de l’aeroport a diferents zones de Mallorca, descartant l’opció més lògica de reforçar la comunicació entre Son Sant Joan i la Plaça d’Espanya i millorar de pas les freqüències des de l’estació intermodal. Ens hem quedat també amb la denúncia parlamentària del PP de vulneració del pla de transports de Balears, que es modifica sense els preceptius informes de viabilitat social, mediambiental i econòmica i sense la intervenció de les administracions afectades, especialment el consell de Mallorca.

El tren arrossega des de fa mesos un conflicte laboral sobre el qual s’ha començat a negociar, sembla que ara sí seriosament, només quan els treballadors amenaçaren amb presentar-se al Parlament per provar de reunir-se amb la presidenta Armengol. El vespre abans de la protesta anunciada, els cuirassats negociadors del Govern se deixaven veure amb el comitè d’empresa dels ferroviaris. A tot això, el GOB s’ha mostrat molt dur amb les decisions del Govern sobre el tren i ha posat el dit dins la ferida en recordar la falta de feina sobre un pla integral de Mobilitat que fixi les directrius contemplades en els compromisos electorals.

I mentrestant, els usuaris, com sempre, el darrer mot del credo.

Un comentari a “El Govern s’empantana amb el transport

  1. Tal volta me falta informació, però a primera vista, no poden fer més el collò. I la sospita de que no saben de que van, cobra de cada vegada, més força….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *