El millor candidat del PSOE?

Tots afirmen escoltar la militància i els votants, però a l’hora de la veritat les cúpules dels partits obvien les demandes que li fan (o, més trist encara, intenten manipular el discurs assegurant que estan fent precisament el que els reclama la majoria). Com és lògic, hi ha d’haver uns responsables de marcar l’estratègia i gestionar el dia a dia, però a molts els aniria molt millor si s’aturassin de tant en quant a analitzar les preferències dels seus potencials votants.

Dic això arran d’una enquesta que va publicar El Mundo, que palesa que els PSOE obtindria els seus millors resultats amb Pedro Sánchez de candidat. De fet, és el que més electors atrauria al PSOE, sobretot els que es troben situats més a l’esquerra. D’això se’n dedueix una altra dada important: que la major part dels vots que guanyarien els socialistes vindrien de l’electorat de Podem, ja que el partit de Pablo Iglesias seria el més perjudicat per l’ascens de Sánchez al lideratge al PSOE, que s’afermaria com el segon partit de l’arc parlamentari i el primer de l’esquerra.

Els resultats d’aquesta enquesta posarien en entredit el discurs dels susanistes, que intenten arraconar Pedro Sánchez dins el bagul del passat (fent-lo responsable de la desfeta electoral que pateix el PSOE des de l’any 2011) i venent-se com el futur, la renovació i l’esperança (qui ho diria, veient aquesta foto) davant un partit “tòxic” com el PP.

Per tant, deixant de banda enfrontaments personals pel poder (que, no ens enganyem, és del que va tot això) i tenint en compte que el que es vota diumenge és el secretari general i no el candidat, la militància socialista faria bé considerar aquests aspectes a l’hora de dipositar la seva papereta. Això no vol dir que no em reafirmi en l’opinió que ja he expressat en diverses ocasions en aquest Periscopi: si de veres es tracta de ressuscitar el PSOE, ni Sánchez ni Díaz haurien de formar part d’aquesta batalla, perquè guanyi qui guanyi diumenge, la rasa que ara divideix els socialistes continuarà existint.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *