El nou president del PP

En primer lloc vull donar la més sincera enhorabona a en Biel Company per haver aconseguit la presidència del PP a les Illes Balears enfront al seu oponent José Ramón Bauzá. Han estat unes eleccions dures, en que ha valgut tot, acusacions infames, desapropiades, provinents de persones que haurien de saber quines són les regles del joc, acusacions que han vingut d’un sol costat, el de Bauzá, Delgado i Aguiló, que vist el resultat, han rebut l’efecte bumerang.

Ara és el moment de demostrar la grandesa i generositat del President Company (sona molt bé, recorda a un gran President de la Generalitat de Catalunya), intentar recuperar el màxim de militants del costat dels perdedors. La grandesa del PP és que hi ha lloc per a tots, és un partit de llarga tradició que sempre ha rebut amb el braços oberts a qui hi ha volgut estar, sense forçar a ningú. Al mateix temps estic convençut que per dignitat, el caps visibles dels perdedors haurien de fer una passa enrere, no posar pals a la roda, els resultats han estat contundents, la majoria dels participants a les eleccions no els volen, i ells tampoc han estat capaços d’il·lusionar als que han triat l’abstenció Per tant, en ares a la coherència, haurien de cercar altres opcions polítiques més properes als seus pensaments, que com tots sabem, n’hi ha.

A partir d’ara, en Biel Company ha de mesurar molt bé les passes que dona, no ha d’oblidar que en el seu equip, fins hi tot ell mateix, n’hi ha molts que procedeixen de l’entorn d’en Bauzá, ha de saber manejar la situació, nova imatge, noves formes, integració sí, amb generositat, però amb els criteris dels guanyadors.

Ara comença el tràfec de personatges, ell ho sap bé, vividors de la política, a qualcuns la tradició vé de pares a fills, que s’acosten al guanyador per que els vegin, es posen a la seva disposició per si el dia de demà els hi cau qualque càrrec. La majoria no saben fer res més que campar al voltat del guanyador per aconseguir un bon sou pot ser, el dia de demà, sense tenir el justificant d’idoneïtat per ocupar un càrrec, no han passat cap oposició, sols l’esforç del pilota, l’adulador, que així mateix duu molta feina.

El President Company, s’enfronta a un repte encisador, compromès, amb molt de mèrit, que és fer feina pel PP que de bell nou pot governar a les Illes Balears. Alerta amb les abraçades enverinades, el poder és subtil i efímer i a vegades, corromp . Bona sort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *