El Partit Popular em cansa

El Partit Popular, cansa. Ara resulta que, per a treure cert rèdit polític, s’alien amb Xelo Huertas per fer el paripé al Parlament. No entraré en si tenen raó o no: que si el Pacte d’esquerres ho podria haver fet millor… que si Podemos tal… que si MÉS qual… que si Armengol patatín patatán…

Ara, això, a parer meu, no és important.

Per què ho dic? Perquè crec, sincerament, que hi ha situacions on tots hem de fer pinya pel bé comú. I aquesta situació al Parlament Balear –el segrest de la presidència per part de Huertas- n’és una. No entén el PP que la situació que s’ha generat ens fa empegueir a tots els illencs? No entenen que el que s’ha de fer és intentar girar pàgina per, després, cercar-ne responsabilitats? (i aquí els populars sí que haurien de carregar amb força, és la seva obligació com oposició!)

Crec que quan el PP facilita el bloqueig de la mesa del parlament evidencia que no han entès res del que ha passat en els darrers anys. No han entès que hi ha d’haver coses per sobre de batalletes partidistes (que no donen vots, però sí titulars). No han entès que la preservació de la dignitat de les institucions autonòmiques ha de ser una d’aquestes coses per sobre dels interessos del PP, del PSOE, de MÉS, de Podemos, del Pi… No han entès que molta gent està cansada d’aquestes picabaralles de pandereta. No han entès que volem altra forma de fer política.

El que més em sap greu, és que intuesc que, a dins el PP, n’hi ha molta gent que ho veu i no li agrada. Crec que dins el partit conservador hi ha pulsions per abandonar velles estratègies de confrontació (al pur estil Matas i Bauzá) i aspirar a ser un partit seriós, de govern, de país. Però això implica desdir-se, acceptar que t’has equivocat, assumir que no tot s’hi val en política i potser, començar a pensar que no tens la veritat absoluta i que el país ha de ser de tots, dels que voten al PP, i dels que no.

P.D.

Aquest escrit l’he fet després de veure publicar a diversos mitjans notícies com: “Huertas i el PP abandonen la Mesa del Parlament i la deixen sense quòrum” i “Huertas continua sent la presidenta d’un Parlament bloquejat

… vergonya cavellers, vergonya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *