El pitjor de tot

Com sempre passa amb aquest tipus de notícies, s’ha situat entre les més llegides dels diaris digitals. Es veu que un funcionari de l’ajuntament d’Alcalá de Henares es jubilava i, a més dels típics canapès , algú va decidir que seria divertit contractar una estriper per fer del comiat una festa “por todo lo alto”. I en uns temps on és gairebé impossible fer res sense enregistrar-ho, el vídeo del ball eròtic ha circulat per les xarxes i encès la polèmica.

En la meva opinió, el pitjor no és que s’utilitzin dependències municipals per aquest tipus de “celebracions” ni, com s’afirma al comunicat que ha publicat la corporació municipal, “la filtració realitzada de manera interessada a mitjans de comunicació locals i nacionals (que) danya al conjunt de l’Ajuntament i als seus treballadors i perjudica la investigació oficial que s’està realitzant des de fa més d’una setmana”.

No. El pitjor de tot és la complicitat, en forma de silenci o d’aplaudiment, dels que varen assistir a l’espectacle. De veres cap de les persones que es trobaven allà no considerava denigrant el que estava veient? Tenim tan interioritzat el masclisme i la cosificació de la dona que consideram l’estriptis com una cosa normal o, com a molt, una broma de mal gust?

No sé de qui va partir la denúncia que ha originat la investigació interna, però en el vídeo no s’escolta cap protesta ni es veu a ningú abandonar el local, el que els converteix a tots en còmplices d’una greu malaltia per a la que, vistos els símptomes, trigarem molt en trobar la cura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *