El resultat de les primàries

El passat diumenge els i les socialistes de les Illes Balears vam portar a terme una jornada molt important pel nostre Partit. Per primera vegada, el PSIB-PSOE celebrava unes primàries obertes a la ciutadania que han resultat un èxit, fonamentalment, per l’elevat nombre de persones inscrites (prop de 12.000), a les quals si ha d’afegir, pròpiament, el cens de la militància del Partit i per la participació massiva durant tota la jornada (81%).

A hores d’ara, el resultat d’aquest procés és prou conegut i, si atenem a les dades que ha ofert la Comissió de Garanties Electorals, dels 11.818 vots emesos, na Francina Armengol es va fer amb 6.418 i n’Aina Calvo amb 5.341. Davant d’aquestes dades, el més oportú és felicitar a la guanyadora i, com no pot ser d’una altra manera, reconèixer la tasca desenvolupada per n’Aina Calvo durant tot aquest procés.

Igualment, una vegada conegudes les xifres més destacades d’aquestes primàries, també serà interessant analitzar quina ha estat la resposta de l’electorat jove, donat que, com és sabut, aquest procés obria la porta a la participació als joves de 16 anys. En aquest sentit, les Joventuts Socialistes vam realitzar una campanya de difusió d’aquestes eleccions primàries per informar i animar la participació entre aquest col•lectiu.

D’altra banda, no podem obviar l’expectació mediàtica que ha generat aquest procés. Durant molts de dies, s’ha mantingut la tensió entre els mitjans per oferir la informació més actualitzada sobre les primàries del PSIB. Sota el meu punt de vista, la celebració de quatre debats entre ambdues candidates ha fet possible aquesta situació.

En definitiva, avui els socialistes de les Illes Baleares ens sentim més forts que ahir. Queden menys de 500 dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *