El Txungo-bus i altres herbes

Durant la passada setmana hem viscut una situació d’allò més ranci. Una associació ultracatòlica i conservadora anomenada hazteoir.org (desconeguda fins fa uns dies), simplement tuneant un autobús amb missatges de caràcter clarament excloents, ha omplert de contingut tots els informatius de ràdio i televisió amb els seus atacs contra les persones transsexuals.

Els dirigents d’aquesta entitat han aconseguit el que cercaven, que no es altra cosa que una gran repercussió en l’àmbit estatal per difondre el seu missatge caspós i sectari. Sí, d’una forma o una altra tots hem acabat caient al parany, qui no ha comentat al bar o a la feina les anades i vingudes del vehicle pels carrers de Madrid?

Sabien vostès que l’anterior ministre d’Interior al maig del 2013 declarà aquesta societat d’utilitat pública? Sí, el senyor que condecorava les mares de Déu, aquest mateix. I saben vostès que pel fet de ser declarada d’utilitat pública comporta drets en quant beneficis fiscals i econòmics? Sí, han llegit bé, de forma més o menys directa aquest grupuscle finança les seves campanyes amb els nostres diners. Això és el que ens faltava, difondre l’odi amb fons públics!!

La condició d’utilitat pública suposa un reconeixement important i una imatge de prestigi i credibilitat com a ONG. Per obtenir aquesta condició s’ha d’haver demostrat eficàcia, transparència i bones pràctiques. I sincerament, no crec que la gent del Txungo-bus reuneixi cap d’aquestes virtuts .

No obstant això, l’existència d’aquests tipus d’associacions em fa pensar si es poden considerar com a ONG’s, associacions que res aporten a la ciutadania, associacions que no realitzen cap tipus de tasca social ni dintre l’Estat ni a l’estranger. Associacions que els únics beneficiaris són els mateixos membres que la componen, per en aquest cas difondre un missatge filoconstitucional carregat d’odi.

Grups com el Foro de la Família, HazteOir i altres es caracteritzen per les seves constants campanyes homofòbiques i antiavortistes, però que curiosament es tornen especialment ferotges amb els governs d’esquerra, és aquí quan es troben a la seva salsa. Manifestacions contínues contra al govern i un suport més que implícit cap al Partit Popular, tot això per crear un ambient de crispació amb l’únic objectiu d’afavorir la derrota de l’esquerra a les següents eleccions.
Cal revisar no tan sols els criteris per declarar associacions d’utilitat pública, sinó també establir-ne de nous per considerar-les com a ONG, de no ser així la desconfiança de la ciutadania caurà sobre totes elles la qual cosa seria del tot injust.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *