Els Àngels de l’Infern

40 individus, dedicats al robatori, l’extorsió, el proxenetisme, l’estafa i el segrest han estat convivint entre nosaltres durant els darrers anys, disfressats de turistes estrangers i, per ser més exactes, alemanys. Pot ser altres esdeveniments més cridaners dins el que és el món de les males pràctiques, com son el cas del recents i els imminents empresonaments d’algunes de les figures més significatives de la política balear, ens han distret un tant d’algunes de les característiques més preocupants d’aquest succeït, com ho pugui ser el fet de l’empresonament, juntament amb alguns del capitostos de la banda, d’uns quants policies locals i guàrdia civils. Policies tots ells a qui se’ls acusarà, previsiblement, de col·laborar amb l’esmentada banda de delinqüents denominada “els àngels del infern”.

Aquesta és una altra bona pinzellada de la societat en la que ens ha tocat viure. Polítics que s’han enriquit fent mal bé el patrimoni de tots, empresaris coneguts i de prestigi que han fet de la corrupció un model per esmortir la competència i fer-se, de passada, un poc més rics, ajuntant els seus inconfessables interessos amb els dels primers. I ara, per acabar-ho de arrodonir, alguns dels nostres policies fan societat amb bandes de delinqüents.

Clar que per ser justos hem de dir que, ni tots els polítics són uns corruptes ni tampoc tots els policies fan doble horari de feina. Però també, i perquè no ens prenguin per tontos, convé aclarir que, ni els polítics enganxats son, ni de prop fer-hi, tots els que han fet trampa i s’han enriquit il·lícitament, ni tampoc els policies descoberts son tots els que cobren doble paga. Dit d’una altre manera, vivim rodejats de poca-soltes, mirem cap on mirem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *