Els eufemismes

Ho hauran llegit a tots els diaris, Samuel Folgueral, actual i recent alcalde de Ponferrada, després de haver guanyat l’alcaldia mitjançant una moció de censura contra l’anterior batlle del PP, amb el vot determinant de Ismael Álvarez, un regidor condemnat, fa deu anys, per assetjament sexual, acaba de dimitir, com era d’esperar. Però no de la batllia, sinó del partit socialista.

Alguns tenien dubtes de quina seria la decisió de Folgueral vist l’enrenou mediàtic i social que la seva maniobra política havia provocat i altres, com ara el senyor Rubalcaba, estaven convençuts que l’única manera de salvar-se del error moral i polític que havia comés era rectificant, és a dir, renunciant a la batllia de Ponferrada. En canvi, el senyor Folgueral, ho ha explicat molt bé: ell no pot fer un lleig als habitants de Ponferrada així que, i per molt que li dolgui deixar el partit, no deixarà el poble sense alcalde. El que ell explica és que, sent un homo responsable, això l’obliga a anteposar els interessos generals a les seves pròpies conveniències.

Tot i que això no sigui el que opina Juan José Millás que ens adverteix de que, tot plegat, és una qüestió de pasta, simplement pasta. Ja saben el que el senyor Millás i jo volem dir quan diem que és una simple qüestió de pasta. Em sorprèn, cada cop més, l’habilitat que tenen alguns polítics per amagar les seves tantes vegades inconfessables intencions, mitjançant l’ús continu d’eufemismes. Té raó Fernando Savater quan diu que el llenguatge, tant de cops, no serveix per revelar el que un pensa si no més aviat per ocultar-ho.

Si el senyor Folgueral digués el que realment pensa, el poble de Ponferrada pensaria d’ell el que el senyor Folgueral es mereix, és a dir, que és un descastat que ha fet de la política, un més a la llista, un ofici indigne. Niel poble de Ponferrada es mereix aquest alcalde ni la classe política aquesta casta de polítics.

0 comentaris a “Els eufemismes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *