Els presidents del Parlament que ens han deixat

En aproximadament un mes ens han deixat dos ex Presidents del Parlament de les Illes Balears, el M. Hble. Sr. Maximilià Morales i la M. Hble. Sra. Aina Rado. Un representava a UM i l’altre al PSIB-PSOE, tots dos varen complir les obligacions que els hi corresponien com a Presidents de la Institució, varen donar lo millor d’ells mateixos, de tot lo que sabien a nivell polític, amb total independència i fent ús del seu mestratge. Varen complir amb escreix.

Però, què ha fet el Parlament de les Illes Balears en record del seu pas per la Institució en agraïment a la seva dedicació? Cap funcionari ni treballador podrà donar el darrer adéu oficialment al seus Presidents absents, que estic segur estan a la memòria dels que varen compartir feina amb ells.

És suficient una esquela als diaris locals? La seva memòria i feina feta sols val una esquela i un minut de silenci? Jo penso que NO!!!! El President, M. Hble. Sr. Balti Picornell, hauria de ser més sensible i agraït amb els seus predecessors, més generós. Si és la Mesa del Parlament qui ho ha decidit, s’han equivocat. No val imposar una majoria d’esquerres que no respecta i menysprea la memòria del President i la Presidenta que ens han deixat.

En la meva opinió, tots dos es mereixien l’honor d’una Capella Ardent a la Seu del Parlament, tal com fa anys es va honorar a l’escriptor Josep María Llompart. Així les autoritats, companys polítics i tots els ciutadans que haguessin volgut, tenien la oportunitatd’acomiadar-se d’ells allà on varen desenvolupar la seva tasca. Ni un funeral Institucional, crec que tampoc hi havia un llibre de condol. El Govern de les Illes Balears en va posar un a la Capella del Consolat de Mar en memòria de la mort de D. Joan de Borbón, Comte de Barcelona, que després es va lliurar a la Casa Reial. Res!!!, ni una mostra d’afecte ni respecte a la seva memòria. Tots sabem que el Sr. Morales estava imputat, però se’n va anar sense que s’hagi pogut demostrar la seva culpa. Segur que tots dos han fet més bona feina que el President actual que sols ha demostrat la seva inexperiència a l’hora d’interpretar articles del Reglament del Parlament i la seva nefasta imatge envers a la que tenien en Maximilià Morales i Aina Rado, que varen entendre a la perfecció el càrrec que representaven.

L’actual President del Parlament no ha estat a l’altura dels darrers luctuosos esdeveniments, no ha estat sensible a la memòria dels Presidents absents. No es mereix el lloc que ocupa ni el respecte dels ciutadans ja que el respecte no forma part de la seva manera de ser. No respecta a ningú, ni als seus antecessors, sense cap dubte molt millors que ell.

Un comentari a “Els presidents del Parlament que ens han deixat

  1. COMPLETAMENT D’ACORD, AMIC ALBERT. PERÒ NOPODEM ESPERAR RES MÉS DELS QUE NO ES RESPECTEN NI A ELLS MATEIXOS. ES UNA VERGONYA. GRÀCIES ALBERT PER LA TEVA INTERPRETACIÓ DE LO QUE REPRESENTA UNA INSTITUCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *