En doble fila

Tots ho hem fet alguna vegada. És només un moment, ens justificam, sense tenir en compte les molèsties que podem ocasionar a altres conductors o usuaris del transport públic. Això sí, descarregam la nostra indignació amb insults i clàxons quan som nosaltres els perjudicats, fent bona aquella màxima que assegura que cap geperut no es veu la gepa.

Deixar el cotxe en doble fila és un comportament habitual, en molts de casos rutinari. Ho podem veure cada dia a la sortida dels col·legis, davant grans centres comercials o devora els establiments que tenen un horari més ample que la resta. Pot ser per recollir els nins de l’escola, per fer una gestió ràpida en el banc o per comprar el pa, però crec que la causa no conjura les molèsties. I molt menys si aquest momentet s’allarga per comentar el dia amb la resta de pares, per la coa a la caixa o, s’han vist casos, per prendre aquell cafetó que necessitam amb urgència.

Lògicament, es pot intentar lluitar contra aquesta actitud irrespectuosa amb les inútils VAPs o amb les multes que molt ocasionalment es posen (i que curiosament generen una onada d’indignació ciutadana que ja m’agradaria veure en altres casos que ho mereixen molt més), però només inculcant el respecte als altres aconseguirem evitar els embuts que es formen en determinades hores a distintes zones de Ciutat, gràcies a l’aquiescència de les autoritats. També limitant el trànsit privat, és clar, però aquesta és una altra qüestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *