Enhorabona Moviment Escolta i guiatge de Mallorca!

Enhorabona per l’èxit de la convocatòria del dissabte, la manifestació a Palma fou molt i molt nombrosa, plena de gent jove i no tan jove. Persones solidàries que clamen fort, al carrer, que s’acabin les morts absurdes a la mar, que s’obrin les fronteres, que Europa -les seves institucions- obrin les fronteres, que caiguin els murs.

Enhorabona per la iniciativa conjunta amb la de Barcelona, ambdues manifestacions multitudinàries. Volem acollir és un desig conscient que han d’escoltar per devers la capital de l’Estat espanyol. Volem acollir és un clam de la ciutadania conscient del drama que es viu a la nostra mar Mediterrània. No és possible que actualment continuï essent la tomba de tantes persones que volien arribar a les costes europees.

A Palma com a Barcelona no només sortírem persones adultes. Crec que n’hi havia moltes més joves, amb ganes de mostrar la seva responsabilitat, amb ganes de mostrar la seva sensibilitat i la seva solidaritat. Acompanyades de representants polítics d’esquerres, des de la Presidenta del Govern fins a Conselleres i Consellers, batles i batlesses… persones que ocupen llocs de representació política, el President del Parlament, diputades i diputats, regidores, directores generals, gent d’esquerres que ara els toca treballar des de les institucions amb responsabilitat i honestedat. No ho dubteu, és una bona mostra per explicar la falsedat d’aquell dit tots els polítics són iguals.

També hi havia membres de les associacions veïnals, feministes, culturals, ecologistes, persones que respongueren a la convocatòria feta pel Moviment Escolta, satisfets de sortir al carrer per dir fort i clar que s’ha d’acabar la política dretana de les institucions europees, del govern del Sr.Rajoy que es compromet davant aquestes a un nombre de persones per acollir i després posa totes les traves possibles, malgrat els oferiments de tants batles i batlesses d’arreu de l’Estat.

Gent de tots els indrets ens trobàrem pels carrers de Palma, escoltàrem el manifest, i en arribar a casa poguérem veure les imatges de la manifestació a Barcelona, la més nombrosa de les ciutats europees.

Persones orgulloses de mostrar la seva ciutadania d’aquesta manera, sortim al carrer per reclamar més justícia, més solidaritat, aquest fet també és uns mostra d’ésser bon ciutadans i ciutadanes. Hem de pagar els nostres impostos, ésser respectuosos amb tot allò que és de tots, els carrers, el mobiliari urbà, hem de poder reclamar bon serveis públics perquè els feim possibles, hem d’exercir el nostre dret a triar els nostres representants tant al Consistori com a les nostres associacions de veïns, de pares i mares, clubs esportius…

I a totes aquestes obligacions i deures com a ciutadans li hem d’afegir sortir al carrer per mostrar col·lectivament que volem que canviïn les polítiques europees i espanyoles. Volem exercir plenament la nostra ciutadania, amb responsabilitat i compromís per transformar aquesta societat.

Ho hem de comentar i rebutjar l’actitud individualista que apareix en les converses a la feina, al bar, a la família: de tota manera no servirà per res…Sol coincidir amb aquelles persones que trien el sofà abans que la manifestació, amb excuses de mal pagador. L’actitud individualista que tant en mostren les sèries americanes, les pel·lícules d’èxit, que només val un mateix, amb esforç pot arribar allà on vol…

El Moviment Escolta i guiatge de Mallorca ens ha donat una bona mostra de com combatre aquestes actituds. Ens ha convocat a sortir a mostrar el nostre rebuig i la nostra solidaritat. I amb orgull d’ésser part d’aquesta ciutadania conscient que sí volem sortir al carrer, cada vegada que sigui necessari per dir que volem un altre món, més solidari, més just. I que és possible!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *