Ens governa (presumptivament) la màfia?

Dilluns, dia 10, una notícia no va tenir boni bé cap ressò a la nostra premsa: un informe del Consell d’Europa adverteix que Espanya no ha aplicat bé cap de les onze recomanacions per fomentar la lluita contra la corrupció i garantir la independència judicial que li va fer el CdE l’any 2013. També aquest informe parla de manca de independència judicial a l’Estat Espanyol i dóna un repàs a la fiscalia; ambdós fets són molt greus.

El PP no ha fet boni bé res per lluitar contra la corrupció, més allà de demanar als seus «afectats» que es donin de baixa del partit, com en el cas de Rita Barberà, per poder dir que ja no poden fer res i que ja no és responsabilitat seva… Quina barra!

C’s ja s’ha tacat les mans, en mantenir la seva posició de fer President a Mariano Rajoy, i deixant com a paper banyat les «mesures pactades», i el PSOE?

Està clar que la destitució de Pedro Sánchez, forçada al Comitè Federal, té un objectiu, que el PSOE s’abstengui i comenci una legislatura amb gent que està lligada a les èpoques de major corrupció, perquè recordem-ho, alguns dirigents com Rajoy, també ho eren durant l’època ara investigada, del cas Gürtel i totes les seves branques.

El PSC ja ha dit que no s’absté i el PSIB esperem que també… però hem de recordar que només 11 abstencions de diputats del PSOE bastarien per fer Rajoy President i aquestes 11 i són, només amb els diputats andalusos i de la resta de territoris, on les seves cúpules són més bel·ligerants i favorables a l’abstenció (Astúries, Extremadura, Aragó…) El PSOE ha defenestrat en Pedro Sánchez però té un bon problema, el de la divisió en una qüestió tant important com aquesta.

El PP i en Rajoy esperen tranquil·lament, tot de moment els i va fent a favor, ho confirma Javier Fernández, actual president de la gestora del PSOE quan diu davant les declaracions fetes pels acusats i en concret per Correa, al cas Gürtel, «…que tot açò ja ho sabíem…que no vol fer un mur ètic i moral que no li permeti parlar amb el PP que té 8 milions de vots», certament el PP ha tingut vuit milions de vots i Jesús Gil sortia per majoria absoluta a Marbella i davant açò, aquells que volen ser alternativa o defensors de l’ètica i la honestedat en política els han de permetre governar?

Hi ha una majoria parlamentària alternativa, s’ha demostrat amb votacions com la LOMQUE i altres, encara que açò signifiqui pactar amb independentistes. Però no, si els feixistes deien allò de «antes roja que rota» en quan a la posició davant el fet plurinacional de l’Estat, ara sembla que determinats elements del PSOE prefereixen «antes corrupta que rota», quan mai, ningú reclama la separació ni la independència, sinó el dret a posar les urnes i consultar al poble.

Correa dea aquests dies davant el jutge que ell estava en «otra dimensión» i que seu allà per mala sort perquè Espanya està plena de persones que fan el que ell feia (lobby, segons ell) i tothom copia als exàmens, per tant ell només ha tingut mala sort, l’han plegat, però és el que fa tothom… Aquesta és la seva concepció, i la de molts, sobre la realitat del país i de ben segur, aquest fet sociològic explicaria en part els resultats electorals del PP.

C’s s’ha posat clarament al costat de la no regeneració i que tot segueixi igual, farà el mateix el PSOE? En pocs dies ho sabrem.

I mentre tot això passa el Govern en funcions «que no pot pujar els sous als funcionaris o pensionistes» segons diuen, en el Consell de Ministres de divendres dia 14 prenen la decisió de signar el CETA !  En voleu més…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *