És ben necessari el feminisme!

Us semblarà una obvietat per aquelles persones que som, i ho diuen, feministes. Però cal recordar-ho cada dia. Per una banda, passes endavant a Austràlia, tan llunyana i desconeguda, han decidit no utilitzar hostesses per entregar els premis de la Volta ciclista. Un gest valent que posa damunt la taula la cosificació de les dones, això és, exposició de carn guapa, prima, sexi, de les hostesses per entregar els premis i donar les besades de rigor.

Una passa endavant important com destacava l’article de l’amic Ferran Aguiló a l’Arabalears del diumenge 15 de gener. A més recordava la vergonyosa imatge, d’aquest estiu, de servir menjar damunt una dona estesa per augmentar el recapte a favor de la Fundació Rafel Nadal. Un article valent que a més confessa que mai no havia dedicat un segon a pensar en allò que sempre havia vist… Una passa endavant a favor dels organitzadors de la Volta australiana que esperem tingui ressò per aquestes terres i les Voltes que vindran enguany.

Una altra passa, al mateix mitjà de comunicació una llarga entrevista amb Eva Palomo, experta en gènere que ha visitat Palma convidada pel recentment creat Col·lectiu Aurora Picornell.

Una passa, dues, endavant i tres o quatre o…enrere. El Parlament rus,va aprovar el dimecres 11 de gener, en primera lectura, una proposició perquè la violència de gènere deixi de jutjar-se pel codi Penal i es consideri «només» un delicte civil, que se pagaria amb una multa de 500 euros, o un arrest de 10 a 15 dies o fins a 120 hores de treball social per «preservar l’autoritat parental».

D’aquesta manera els homes que peguin a les seves esposes o fills i filles només aniran a presó si ho fan «més d’una vegada a l’any».Aquesta iniciativa parlamentària aprovada per 368 vots a favor un vot en contra (!) i una abstenció, s’ha de sotmetre de bell nou a votació i comptar amb el vist-i-plau del president Putin, ha sorgit d’una diputada Elena Mizulina del partit Rússia Justa.

No passes enrere, més que això. Rússia un gran país on es diu que cada 40 minuts una dona mor. Una iniciativa parlamentària que fa vergonya aliena. Evidentment aquesta diputada és impulsora també de la normativa que penalitza la propaganda LGTBI. I també com podeu suposar l’Església ortodoxa russa dóna suport a aquesta iniciativa ja que diuen que el càstig corporal és raonable i es fa per amor… La Rússia del segle XXI tan allunyada de la que visqueren tantes persones en el segle anterior, on sí les dones tenien les mateixes oportunitats que els homes en molts àmbits.

No direu que és ben cert el títol d’aquest article. És ben necessari el feminisme arreu del món. Des de les nostres terres fins a les llunyanes russes. Des del nord fins al sud, del llevant i el ponent, les dones som la meitat de la població i patim la discriminació només pel fet d’ésser dones. Patim la violència, l’agressió sexual, la mort en mans d’aquells que diuen que les estimen.

Cal ésser feminista cada dia, i cal que molts homes que ho són ho diguin obertament. En articles, a les entrevistes, donant veu a les dones en pla d’igualtat. Com diu n’Eva Palomo a l’Arabalears el feminisme continua tenint reptes importants per aconseguir la vertadera igualtat, des d’acabar amb l’esquerda salarial i el sostre de vidre, o arribar a la vertadera coeducació…

Però el tema de la violència continua essent un problema social , de totes les persones, aquí i a Rússia. Ens hem de rebel·lar contra tanta injustícia institucional com aquesta iniciativa parlamentària, ens hem de rebel·lar contra totes les violències masclistes.

I recordeu signar el compromís individual al web: www.reaccionem.com , fem la nostra passa endavant perquè el feminisme continua essent ben necessari ara, aquí i arreu del món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *