¡España va bien! (o començarà a anar-hi…)

La maquinaria d’agitació i propaganda del Partit Popular s’ha tornat a posar en marxa. Han tret del bagul dels records, la famosa consigna que en el seu dia popularitzà Adolfo Suárez. Sí, aquella d’Espanya va bé!, encara que adaptada al temps actuals. La de Suárez pretenia capitalitzar l’aparent èxit de la seva gestió en la transició política. Com ara els tords volen baixos, i no hi ha massa èxits a celebrar, el discurs publicitari ha de canviar. Del “tenim que fer, el que tenim que fer” ara cal passar al “Anam bé” i en la boca petita petita afegir “ …o al manco hi començam”, segons la cara d’emprenyament que faci la gent.

Ja ens podem preparar a escoltar cada dia als corifeus populars repetint la consigna. Que per aquestes coses, sí que son eficaços, eficients i estan prou entrenats. Pensar, escoltar i dialogar no son de les assignatures en que més destaquin, però en les de memoritzar, repetir, desqualificar i estigmatitzar sí que treuen notables alts, excel·lents i la portaveu parlamentària Mabel Cabrer, fins i tot matrícules d’honor. Demanis el que demanis, ella sempre aprofita per qualificar de demagògica a l’oposició, recordar la maleïda herència rebuda i que el govern ho fa tot molt bé.

Els del PP se n’han adonat que el discurs del sacrifici, el d’estrènyer el cinturó, el de clavar-se una mica més el cilici, tal volta se pot vendre una mica pels temps de quaresma, però que al final la gent el que vol es menjar les penades, arribar a finals de més, tenir feina i que no els hi vinguin amb coverbos. Fins i tot tenen ganes d’esperança i de creure que pot haver-hi un altre present i un millor futur. O al manco sembla que això es el que expressen les enquestes.

Per tant, i com a bons executors de les polítiques de màrqueting, analitzen les tendències del mercat i s’acomoden a les seves demandes. La gent vol esperança.. Idò la venem amb el primer paquet que trobem. Una dada de baixada de l’atur, l’opinió d’un restaurador que diu que té gent al restaurant, els mals de les altres destinacions turístiques de la Mediterrània…Ja començam a anar bé !!!

Ja s’han posat a pensar en el color del paper d’embolicar, les formes dels llaços per adornar els paquets, els models que han de fer la publicitat i les tècniques de venda que han d’utilitzar els dependents i les dependentes. Estarem atents als diputats autonòmics del PP per veure les novetats d’aquesta nova promoció comercial.

En qualsevol cas, en les escoles de marketing, també recorden principis que mai convé oblidar. Un bon producte quasi en ven tot sol. Basta tan sols reforçar els aspectes positius del mateix. Un mal producte es pot intentar vendre, exagerant amb la publicitat les seves suposades utilitats. Però quan els consumidors descobreixen la mentida, la publicitat excessiva acaba convertint-se en un accelerador de la desconfiança. Clar que sempre hi ha un temps fins que això passa. El venedor fraudulent intenta treure el guany en aquest període.

Sí, hi ha eleccions europees a l’any 2014. Es ven un producte nou. El “Començam a anar bé”. Provi, comprovi, i si troba un altre producte millor, el compri!!! (Ah!, perdó, que això era d’un altre anunci).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *