Estelades

Fa molta estona que el futbol no m’interessa i som feliç ignorant qui ha guanyat la darrera lliga, quin lligament s’ha romput el crack de torn o quin entrenador ha estat acomiadat de manera fulminant després d’acumular un parell de derrotes. Però hi ha coses que transcendeixen el món futbolístic, com ara la violència incontrolada i en alguns casos permesa de determinats aficionats que utilitzen el seu equip per canalitzar la seva ràbia, que sí ens haurien de preocupar a tots. Entre elles, les sancions que la UEFA ha imposat o vol imposar al FC Barcelona per l’exhibició d’estelades durant els partits europeus.

Desconec els arguments d’aquesta organització, però crec que van en contra de la llibertat d’expressió de les persones que volen exhibir un símbol que, recordem-ho, no incita a la violència ni, cosa important en aquest estat (a)confessional, atempta contra els sentiment religiosos de ningú. Alguns diran que el futbol ha de ser només futbol, però curiosament són els mateixos que no veuen malament que en un partit de l’Alcorcón contra el Guadix (amb tot el meu respecte a aquests equips) onegin banderes espanyoles o andaluses.

En qualsevol cas, un escut o un pedaç de tela tenen el valor que cadascú els vulgui donar, i som de l’opinió que només ofèn qui pot (personalment, em patina que un eixelebrat es compixi sobre la bandera de Mallorca o cremi la creu de Sant Joan; allà ell), i posar demandes per exhibir una estelada, per xiular a un himne o per escridassar el representant d’una institució és, a més de contraproduent, ridícul.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *