Fa fred

És un plaer per a la vista veure pobles tan pintorescs com Valldemossa o Fornalutx coberts de neu, molt curiós comprovar com per unes hores algunes de les nostres platges han canviat el groc de l’arena pel blanc i imprescindible que se’ns informi sobre el talls que s’han produït a les carreteres o els tancaments dels centres escolars. Però d’aquí a que les baixes temperatures de l’hivern o l’habitual calorada que fa a l’estiu ocupin minuts i minuts de telediaris i tertúlies d’actualitat hi va un món.

Ja ho sabem, que a l’hivern fa fred! De fet, la notícia seria que nevàs per Sant Joan o que preguéssim els raïms amb banyador. Bé està que els magazins enviïn els seus reporters a captar les belles imatges que han deixat les nevades o que en la informació meteorològica es faci un resum (breu, per favor!) del què ha passat i es faciliti la previsió per a les properes hores i dies, però, els que em coneixen ho saben, quan un informatiu obre amb la tautologia del fred a l’hivern i, sobretot, quan recullen els valuosos testimonis de les persones que per superar el fred porten el pijama davall els calçons, canviï immediatament de canal (o més aviat, com que tots fan el mateix, apag el televisor).

En definitiva, intentem diferenciar el que és informació de servei (predicció del temps, carreteres, possibles incidències) de l’anècdota meteorològica que no hauria d’obrir informatius ni encapçalar els titulars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *