Fins on arribarem?

Aprofitant que era festa, un adolescent es trobava assegut en el sofà de ca seva, jugant amb el seu telèfon mòbil. Sa mare, sabedora que el dia següent tenia un examen, li diu que deixi el que està fent i es posi a estudiar. El jove diu que nanai i, després d’un “leve forcejeo”, ella aconsegueix llevar-li l’aparell de les mans i enviar-lo a la seva habitació (la notícia no aclareix si va posar-se amb els deures ni molt menys si va aprovar l’examen de l’endemà). Però aquesta escena, segurament habitual en moltes llars de la nostra geografia, no acaba aquí. Sense cap tipus de complex, l’adoslescent es va persona en les dependències de la Guàrdia Civil per denunciar que havia estat maltractat. La Benemèrita va cursar l’atestat i el va remetre al jutjat d’instrucció. Sorprenentment, el Ministeri Fiscal va sol·licitar l’obertura del judici oral i va formular acusació contra la mare per un presumpte delicte de maltractaments.

Afortunadament, la sentència del judici ràpid és impecable, doncs recull que “és evident que l’acusada es trobava en el ple i correcte exercici dels drets i obligacions derivats de la pàtria potestat, sense que en cap moment s’extralimités”. Encara més: “seria responsabilitat de la mare haver deixat al seu fill jugant amb el mòbil i no fer-lo estudiar, ja que entre les obligacions que s’estableixen en el Codi Civil derivades de la pàtria potestat s’hi troba la de preocupar-se per l’educació dels fills, que és precisament el que va fer l’acusada en l’acció jutjada, sense utilitzar cap tipus de rigor innecessari per aconseguir-ho”.

Sense voler generalitzar en excés, i sense conèixer la casuística d’aquesta família en concret, de veres hem arribat al punt on un fill denuncia a la seva mare perquè aquesta compleix amb la seva obligació? De veres seguirem agitant aquest perillós còctel de manca de respecte, nul interès per l’educació i dependència de les noves tecnologies? I de veres la Fiscalia no té res millor a fer?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *