Gràcies!

Vaig néixer a una terra on no es formen sociòlegs, ni antropòlegs, ni politòlegs, ni demògrafs. Gent que potser no patentarà una màquina, ni coneixerà els secrets de la gestió empresarial, ni desenvoluparà una vacuna, però que ens ajuden a comprendre millor la nostra societat, a millorar-la.

A un terra abocada al turisme, vaig decidir estudiar història a la UIB ara ja fa uns anys. Després vaig marxar a fer la formació de tercer cicle a la Península. Allà vaig obtenir una beca competitiva del Govern Espanyol –quan n’hi havia!- amb la que vaig sobreviure mentre feia la meva tesi doctoral. Ara, lamentablement, no he trobat feina al meu país. Escric aquestes línies des de l’estranger.

Jo, com centenars, som hereu de l’esforç i compromís d’un grapat de bons professionals (a Mallorca i a la Península) compromesos amb la formació universitària de qualitat. Gent amb poc reconeixement social –moltes vegades amb el govern a la contra!- que treballa amb pocs recursos per tirar endavant la seva passió: ampliar els nostres coneixements sobre el comportament humà.

La recerca i la universitat, a Espanya –i al món- està plena de misèries: jornades laborals interminables, enveges, prima donnas, nepotisme. Però que l’arbre en deixi veure el bosc. Que la incapacitat d’uns pocs no ens impedeixi veure la realitat: la professionalitat de desenes d’investigadors posa el nom d’aquest país al mapa de la ciència.

A tots, gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *