…ve i ens dóna el 75% de descompte de resident!

Dissabte passat ens visità el president del govern de l’Estat. No va ser una visita rutinària per interessar-se pels problemes i necessitats de la nostra comunitat autònoma. Tampoc va ser per acomplir amb la reunió que té pendent amb la presidenta Armengol, des de fa temps. Saben per a què va venir a Inca? Per comparèixer al congrés insular del seu partit a Mallorca. Sí, han llegit bé, Rajoy que no va demostrar ni el més mínim interès quan Biel company va ser proclamat com a president del PP balear, se’n va a Inca i al discurs de tancament dels seus a Mallorca ens molla que apujarà el descompte de resident dels vols interinsular fins al 75%, i tot això amb el fort aplaudiment d’una audiència entregada, com no podia ser d’altra manera.

A vegades les formes són tan important com el fons, què és el que vull dir, que el més natural hagués estat entrevistar-se amb la presidenta d’aquesta comunitat, manifestar-li la seva intenció i en roda de premsa anunciar que fa extensiu el descompte de resident assolit pels canaris (no ho oblidem) a la resta d’illes de l’Estat. En lloc d’això, tria un acte menor de partit com és l’elecció del cap de la formació a Mallorca per intentar vendre’ns l’augment del descompte com un encert del seu govern.

Què és el que jo percep amb aquesta actitud? Que ens continuen veient com a un ens menor. Sí, amb forma de comunitat autònoma, però amb un tractament que sembla colonial, zones geogràfiques allunyades que han de ser subvencionades perquè mantinguin la seva fidelitat a la metròpoli. Senyors de Madrid, aquí tenim una forta economia productiva, com és el Turisme, el que actua com a motor principal de l’economia de tot l’Estat i no mereixem aquest tipus de tractament, tan sols el que ens atorga la Constitució Espanyola, la qual  afirma que no es discriminarà cap territori de l’Estat, i aquesta afirmació al cas de Balears no es compleix, ja que som els darrers en inversions, en despesa sanitària i educativa, i això any rere any.

Però què podem esperar, si el principal dirigent del Partido Popular a Balears, el sr. Company li diu públicament al mateix acte de partit, al president de tots els espanyols “no le hagas caso a Francina , déjanosla a nosotros. Tú a lo tuyo”. Aquestes paraules a més d’una ficada de pota de dimensió descomunal, comporta una increïble falta de lleialtat cap tots els ciutadans de Balears.  Mentre hi hagin partits i  dirigents que pensin així, ho tindrem molt complicat per assolir el nivell econòmic i de benestar que ens mereixem els ciutadans d’aquesta comunitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *