IB3, plural i independent

A Espanya tenim una constitució que defensa la llibertat d’expressió i de premsa. Però Amb això basta? Jo crec que no. un exemple clar és el control que han exercit els diferents Governs sobre Ib3 des de la seva creació. No era un mitjà públic, sinó un mitjà de partit. Això és un fet que es torna vergonyós quan ens donam conta que IB3 el paguem tots els ciutadans.

Dijous passat al Parlament es va canviar la llei d’elecció del director de l’ens públic de forma que deixava de ser per majoria absoluta a necessitar tres quintes parts del Parlament. Hagués estat millor dos terços, però bé, millor això que seguir amb la cacicada anterior.

Per altra banda es va aprovar la creació d’un Consell Assessor que durant mesos crearà un model de mitjà públic INDEPENDENT per a IB3. Això des de l’Associació de Periodistes de les Illes Balears (APIB) ho hem qualificat com esperançador, però sempre des de la prudència i l’escepticisme que provoca un objectiu d’independència del poder que sempre s’ha fet i que mai s’ha complert.

Molts periodistes posen en dubte si es necessari un mitjà de comunicació públic. Jo crec que si, però no com fins ara. Si amb les noves mesures es crea un IB3 net de manipulacions, amb un pressupost adequat i responsable amb la situació econòmica actual i amb una direcció on comandin els periodistes o experts en la comunicació, l’ens públic pot esser una gran eina d’informació veraç i professional que aporti un servei públic com diuen els canons del periodisme.

Estic segur que totes les institucions relacionades amb la comunicació volen lluitar per aconseguir que això sigui possible, igual que l’associació a la qual represent, l’APIB, que des d’avui ja es mou amb reunions, debats, taules rodones i tot el que ens és possible per arribar a complir l’objectiu de tenir un ens públic independent i de qualitat.

Els majors beneficiats d’aquest objectiu no són els únicament els periodistes. Són tots els ciutadans de les Illes Balears que per fi tindran a la seva disposició un mitjà de comunicació públic lliure de la mà política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *