II Congrés d’El Pi. El moment de créixer!

El pròxim 13 de maig El Pi celebra al Conservatori de Palma el seu segon congrés, un esdeveniment que realment va començar fa tres setmanes amb les jornades de debat de documents que s’han anat desenvolupant a diferents indrets de Mallorca.  Durant aquestes tres setmanes s’ha parlat de com organitzar el partit, de quines han de ser les línies mestres en matèria econòmica o quina ha de ser l’estratègia política a seguir durant els pròxims anys. Què enfora queda el congrés constituent de Lloseta de fa quatre anys!

Durant aquest temps són molts els esdeveniments que han succeït al panorama polític, han sorgit nous partits a l’ombra dels mitjans de comunicació, dues eleccions generals i fins i tot un canvi de monarca. Mentrestant El Pi creava estructura, i anava a cada poble de Balears difonent el seu missatge amb la idea inequívoca de voler ocupar un espai polític que desitgen bona part dels ciutadans de les Illes Balears.

Arriben les eleccions locals del 2015, i El Pi recull els seus primers fruits: la presència a nombrosos ajuntaments de les illes, tres diputats al Parlament i tres consellers al Consell de Mallorca. A partir d’aquí no hi ha hagut treva ni descans, la tasca institucional ha sigut ingent, així com el treball als 24 equips de govern dels quals en forma part, ostentant a 16 d’ells la batlia.

Avui, quatre després del congrés fundacional, la tasca no s’aturat, si aquest primer període ha sigut el del naixement i consolidació, ara comença el període de creixement. Una etapa que pretén ser ambiciosa en el més ample significat de la paraula, volent arribar allà on fins ara no s’hi ha pogut, Palma com a assignatura pendent, i l’augment de la implantació a Eivissa, Menorca i Formentera són sens dubte alguns dels apassionants reptes que hem d’afrontar a curt i mitjà termini. I sense perdre mai de vista el  gran objectiu, sempre present a l’horitzó de la formació, que no és altre que el d’assolir representació a Madrid, que és on vertaderament es resolen la majoria dels problemes que patim a Balears, i si hi ha qualcú que ho dubti, basta mirar el que aconsegueixen els canaris amb un sol diputat o els bascos amb cinc, recordin que Balears n’elegeix vuit.

“Creixem amb tu” és el lema del congrés i expressa quina és la voluntat d’una formació política que ha arribat per quedar-se al panorama polític illenc i que no té altra pretensió que obtenir el millor per a als ciutadans de Balears que fins ara han posat tot de la seva part a un Estat que no el correspon de la mateixa manera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *