Imatges

Se sol dir que una imatge val més que mil paraules. Jo no vull anar tan enfora, doncs crec fermament en el poder gairebé il·limitat de la paraula, però sí que m’agradaria recomanar-vos un any més que visiteu la web de world press photo, que precisament a través de fotografies ens ofereix un resum de l’any.

Entre les imatges guanyadores del concurs, que ja va per l’edició número 60, hi trobarem moments impactants, com el d’uns refugiats que intenten desesperadament sobreviure dins un Mediterrani hostil, la resistència pacífica d’Iesha Evans en una manifestació contra la violència policial contra la població negra dels EUA o la mirada espantada d’una nina iraquiana davant operacions militars antiterroristes.

Petits fragments de vides, de situacions terribles, d’històries de grans patiments, que ens semblen molt llunyanes i que sovint, des de la nostra comoditat, ignoram. Aquí us deix les explicacions del fotoperiodista Ulises Castellanos a una televisió mexicana que m’han semblat molt encertades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *