In The Same Boat (En el mateix vaixell)

Per fi arriba a Mallorca In the Same Boat, la pel·lícula-documental dirigida per Rudy Gnutti i produïda, entre d’altres, per Pere Portabella. El documental tracta alguns dels grans temes civilitzatoris d’avui dia: l’escassetat de l’ocupació remunerada a causa de la tecnologia, la feridora desigualtat social, i la bogeria d’un creixement infinit en un planeta finit. Ho fa des d’un vaixell -metàfora de les societats occidentals actuals- en el que tots i totes naveguem.

Amb les intervencions de personatges tan emblemàtics com ara el sociòleg, recentment mort, Zygmunt Bauman, o l’expresident d’Uruguai, José Mújica, d’experts, com ara Rutger Bregman, Erik Brynjolfsson, Mauro Gallegati, Nick Hanauer, Serge Latouche, Mariana Mazzucato, o Daniel Raventós, i amb la col·laboració especial de l’actor Àlex Brendemühl, es tracten aquests temes mentre el vaixell navega amb un rumb, si més no, incert.

En el documental, com no podia ser d’una altra manera, es plantegen noves idees i propostes alternatives per fer front a la incertesa del rumb del capitalisme actual. Destacadament, però no exclusivament, es parla de la Renda Bàsica (RB), és a dir, d’una assignació pública monetària incondicional a tota la població. La proposta de RB es planteja com a part d’un imprescindible cop de timó per a canviar el rumb d’aquest vaixell, en què navegam totes i tots, en direcció a un món millor i més just socialment i mediambientalment, i, per tat, amb un futur de debò de prosperitat sense precarietats per a tothom.

Rudy Gnutti aconsegueix un relat que atrapa a l’espectador/a. Poques vegades els assumptes globals (“Qualsevol cosa que passi en un lloc del globus, té efectes en la resta del planeta” diu Zygmunt Bauman) i complexos són presentats amb aquesta bellesa expositiva. És, sens dubte, la màgia del cinema! Vegin aquí un tast d’aquesta màgia al tràiler oficial.

L’estrena a Palma és aquest divendres, 27 de gener, al Cine Ciutat a les 20.20 hores. Una vegada acabada la projecció podrem fer, si ens ve de gust, una estona de debat. Com informació addicional, en el cas que no pugueu venir a l’estrena, tingueu en compte que In the Same Boat estarà en cartellera, al menys, fins dia 2 de febrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *